Teamontwikkeling is normaal gesproken al geen sinecure. Maar wanneer er ook rekening gehouden moet worden met corona-maatregelingen, wordt de uitdaging misschien nog wel iets groter. Want hoe hou je verbinding met collega’s als je niet meer even langs elkaars bureau kan lopen? En hoe weet je eigenlijk wat er als team te ontwikkelen valt als je elkaar alleen af en toe in een zoom-vergadering ziet? Teamontwikkeling tijdens corona; Ga er maar aan staan!

De ‘vertrouwde’ teamontwikkelthema’s als vertrouwen, aanspreken, besluitvorming, onderlinge communicatie, gebruik van elkaars talenten, zelfsturing zijn tijdens corona natuurlijk net zo relevant als daarvoor. Sommige worden juist nog belangrijker om aandacht aan te besteden. Doordat je bijvoorbeeld niet meer fysiek in één ruimte aan het werk bent, is het nog belangrijker om de doelen en verdeling van taken met elkaar af te stemmen. Ook vraagt de andere manier van samenwerken meer van het onderlinge vertrouwen, terwijl de neiging juist bestaat om meer te gaan controleren. Andere thema’s lijken daarentegen minder relevant. Zo is er online een stuk minder groepsdynamiek en groepsinteractie dan voorheen. Echter onder de oppervlakte spelen deze thema’s op afstand zeker wel mee.

Teamontwikkeling in coronatijd

corona proof outdoor oefening

Outing Holland biedt allerlei werkvormen om met diverse teamthema’s te ervaren en experimenteren. De activiteiten zijn Leuk en leerzaam, Actief en reflectief. We doorlopen de volledige cyclus van Kolb zodat alle leerstijlen aan bod komen. De oefeningen geven de mogelijkheid om met jouw team aan de slag te gaan met thema’s als omgaan met verschillen, versterken van elkaars talenten, afstemming en communicatie, etc. We kunnen, afhankelijk van de wens, terugkijken naar de afgelopen tijd, reflecteren op wat het heeft gebracht en wat bleek lastig. Of we gebruiken het programma vooral om vooruit te kijken en met het team een nieuwe oriëntatiefase in te gaan die weer energie geeft voor nieuwe teamontwikkelstappen.

Er zijn diverse actieve werkvormen die in te zetten zijn voor teamontwikkeling. Deze kunnen we in ieder geval van harte aanbevelen:

Online mogelijkheden

En als we fysiek niet samen mogen komen? Dan hebben we diverse ervaringsgerichte opdrachten die we online aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Meer informatie?

Mocht je meer informatie willen over onze teamontwikkeling tijdens corona, bel ons en we leggen het graag uit.

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona