Deze activiteit is coronaproof! Hoe? Klik hier.

Leren kan op vele manieren. Leren vanachter een scherm beperkt zich helaas vaak nog tot vooral consumeren van kennis. Daarom heeft Outing Holland de online workshop Ervaringsleren ontwikkeld. Met ervaringsleren breng je niet alleen kennis over, maar zorg je dat de deelnemers een ervaring krijgen waarvan de impact nog lang in de herinnering zal blijven. Zo vult deze manier van leren aan op meer ‘cognitieve’ trainingen.

Inhoud en thema’s online ervaringsleren

online workshop in beeldIn deze online workshop leer je:

  • Wat de basisprincipes zijn van ervaringsleren
  • Hoe je van ‘een leuke activiteit’ een leerzame impactvolle werkvorm maakt
  • Hoe je de juiste leersetting creëert in de groep
  • Welke houding gewenst is van jou als begeleider bij ervaringsleren
  • Hoe online ervaringsleren verschilt van offline ervaringsleren
  • Hoe je de leerervaring borgt en de transfer na de training vergroot

Tijdens de workshop ga je zowel als deelnemer en als deelnemer-trainer aan de slag met ervaringsgerichte opdrachten. De deelnemer-trainer observeert de deelnemers in de opdracht en bespreekt deze ook na. Daarna bespreken we de werkwijze van de deelnemer-trainer na.

Resultaat

Na deze workshop ben je in staat om zelf ervaringsgerichte opdrachten te ontwikkelen en te begeleiden. Je hebt kennis gemaakt met enkele online werkvormen maar je kent ook de principes om offline ervaringsleren in te zetten.

Doelgroep

Deze workshop is voor iedereen die traint en/of groepen begeleidt en ervaringsleren onderdeel wil maken van zijn of haar programma.

Interesse?

Neem contact op Bel ons

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! Wij geloven erin dat ervaring leert. Dat wil zeggen dat het‚ letterlijk en figuurlijk‚ in beweging brengen van mensen een effectieve manier is om te leren.

We ondersteunen opdrachtgevers bij de ontwikkeling en uitvoering van leer- en ontwikkeltrajecten met behulp van diverse ervaringsgerichte, actieve werkvormen, managementgames en outdooroefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Populaire werkvormen