Remko presenteert boek Verdraaide OrganisatiesModellen en theorieën

Hoe actiegericht ook, ervaringsleren ofwel de inzet van actieve werkvormen wordt ondersteund door flink wat theorieën.

Vaak blijft die theorie tijdens de trainingen impliciet. Als het de ontwikkeling van de deelnemers kan ondersteunen maken we uitstapjes naar verschillende theoretische modellen om inzichten te kunnen duiden. Denk bijvoorbeeld aan de communicatieniveaus bij het thema communicatie of het situationeel leiderschapsmodel van Hersey en Blanchard.

Bij sommige deelnemers past het bij de leerstijl om naast het doen en ontdekken ook een theoretische reflectie in te bouwen. Naar gelang de behoefte spelen we hier op in.

Een overzicht van een aantal van de meest gebruikte modellen en theorieën

Leercyclus van Kolb

Leercyclus van Kolb

Elke vorm van ervaringsleren – en dus elk van onze trainingen – heeft te maken met de leercyclus van David Kolb, waarin de vier belangrijkste leerfases zijn ondergebracht: ervaren, reflecteren, conceptualiseren en experimenteren.

Het Spiegelmodel van Outing Holland

Het Spiegelmodel

Het spiegelmodel van Outing Holland helpt trainers en deelnemers om te focussen op wat relevant is, namelijk hoe de deelnemers het ervan af hebben gebracht en hoe ze dat kunnen vertalen naar hun eigen werksituatie.

De teamrollen van Belbin

Teamrollen van Belbin

Verschillende actieve werkvormen kunnen helpen om inzichtelijk te maken welke Teamrollen van Belbin binnen teams bestaan.

Managementtrechter van Filip van den Driessche

De Managementtrechter

De managementtrechter leert managers te sturen op resultaat door meer verantwoordelijkheid bij de medewerkers te leggen.

Model verdraaide organisaties

Verdraaide Organisaties

Verdraaide Organisaties biedt handvatten om de effectiviteit en efficiency van organisaties enorm te verhogen door de denkrichting om te draaien.

En meer!

Benieuwd welke theorieën we nog meer gebruiken? 

Laten we bellen of mailen

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! Wij geloven erin dat ervaring leert. Dat wil zeggen dat het‚ letterlijk en figuurlijk‚ in beweging brengen van mensen een effectieve manier is om te leren.

We ondersteunen opdrachtgevers bij de ontwikkeling en uitvoering van leer- en ontwikkeltrajecten met behulp van diverse ervaringsgerichte, actieve werkvormen, managementgames en outdooroefeningen.

Populaire werkvormen