DISC is een persoonlijkheidsmodel die het gedrag van mensen categoriseert. Nou zijn wij niet van de hokjes, maar we kregen steeds vaker de vraag of we met onze uiteenlopende werkvormen ook op gebied van DISC konden ondersteunen. DISC biedt inzicht in eigen en andermans gedragsstijl en biedt handvatten om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Daarnaast helpt het je om nog effectiever samen te werken door beter te leren aansluiten op de stijl van de ander.

De letters DISC staan voor de vier basisdimensies waar het model op gebaseerd is, namelijk:

  • Dominant (directief)
  • Invloed (interactief)
  • Stabiel (ondersteunend)
  • Consciëntieus (corrigerend)

Het kwadrant waar de vier gedragsstijlen in zichtbaar worden heeft 2-assen:

  • Waarneming van de omgeving (inspannend/ stressvol & ontspannend/ niet-stressvol)
  • Eigen reactie op de omgeving (terughoudend & zelfverzekerd)

DISC model

Niet iedereen past specifiek in één kwadrant, maar er zijn diverse gedragsstijl-combinaties mogelijk. Deze combinaties worden persoonlijkheidsprofielen genoemd.

Meer weten

Wil je meer weten over DISC? Of werk jij of je klant al met DISC en ben je op zoek naar manieren om de rollen te ervaren door te doen? Schakel dan onze specialisten Sabine of Wouter in!

Neem contact op Bel ons

 

Terug naar Theoriëen

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona