Balans in leuk en leerzaam

 

Leuk en leerzaam

Bij het samenstellen van een teambuildingsprogramma bepalen we samen met de opdrachtgever wat de ideale balans is tussen leuk en leerzaam. Daarom spreken we meestal van leerzame teambuilding. Want samen karten, bowlen of steengrillen (zeg maar de waarden 1 en 2 op bovenstaande schaal) kan ook een nuttige vorm van teambuilding zijn, maar je leert er niet echt iets van.

Bij Outing Holland hebben programma’s een leuke en een leerzame component in zich. De mogelijkheden zijn legio: of je schildert, kratten stapelt, een film maakt, zeilt of hout bewerkt: iedere activiteit maakt gedrag zichtbaar en bespreekbaar.

Hoe te kiezen? Dat is simpel: vertel ons wat het leerdoel is en wij kennen of ontwikkelen er een actieve werkvorm voor. Samen bespreken we wat het beoogde effect is en in welke sfeer dat moet plaatsvinden. De balans loopt van een activiteit waar wij een humoristisch kartelrandje rond de samenwerking zetten tot een krachtige teamtraining met diepgaande en confronterende nabesprekingen. Altijd leerzaam maar nooit alléén maar leerzaam (vandaar geen 10).

Bekijk onze actieve werkvormen voor teambuilding, teamontwikkeling en nog veel meer.

Ervaring leert
Klantwaardering
Meer weten?
Contact