Werkvormendag: Wegens groot succes herhaald

Werkvormendag

Na het grote succes vorig jaar, organiseren wij op vrijdag 20 november 2015 opnieuw onze Werkvormendag. Speciaal op verzoek van vele mensen die er vorig jaar niet bij konden zijn. Op deze dag kun je inspiratie opdoen, ontdekken, experimenteren, demonstreren, kennismaken en kennisdelen. Kortom, leren door te ervaren. Ken je iemand uit jouw netwerk die hier graag bij wil zijn, voel je dan vrij om deze nieuwsbrief door te sturen.

Het is een interactieve dag met vernieuwende werkvormen en concepten zoals:

Datum: 20 November 2015
Locatie: Regio Utrecht / midden van het land
Tijden: 09.30 – 17.30 uur
Kosten: € 65,00 per persoon

Nieuwsgierig hoe het in november 2014 was: bekijk hier een kort verslag met filmimpressie.

Aanmelden
Jij kunt nu inschrijven voor deze werkvormendag op vrijdag 20 november 2015, door een e-mail te sturen naar  info@outingholland.nl.
We ontvangen graag een mail met je adresgegevens, incl. functie, e-mail & telefoonnummer. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol is vol. Zien we je op 20 november a.s.?

Gratis verdiepingssessie Lego Serious Play®

Serious_play

Regelmatig krijgen we de vraag van trainers naar verdiepende kennismaking met onze werkvormen.

We hebben besloten om -bij voldoende animo- dit najaar vervolg te geven aan deze vraag. Op dinsdag 8 december 2015 starten we met een verdiepingsmiddag voor trainers & coaches waarbij het werken met Lego Serious Play® centraal staat. De sessie is van 13.00 tot 17.00 uur, locatie: Kantoor Outing Holland.

Lego Serious Play®, oorspronkelijk ontwikkeld om de verbeelding in de eigen Lego-organisatie terug te krijgen, is een door Lego en de Universiteit van Lausanne ontwikkelde trainingsmethode. Outing Holland is ‘trained Lego Serious Play®, faciliator’ van deze methode. En daar zijn we blij mee, omdat de methode even effectief, veelzijdig als laagdrempelig is. Schud een bak Lego-steentjes leeg en iedereen gaat aan de slag, ook mensen die meestal op de achtergrond blijven krijgen een podium. Ervarend leren!

Tijdens deze gratis middag maak je nader kennis met de werkvorm, de materialen, de do’s en dont’s, de specifieke Lego Serious Play® trainingsmethode en uiteraard de rol van de Lego Serious Play® facilitator. Uiteraard gaan we ook nader in op de toepassingsmogelijkheden van deze werkvorm.

Als je wilt deelnemen aan deze verdiepende, ervaringsgerichte kennismaking met Lego Serious Play® op 8 december 2015, meld je dan aan via info@outingholland.nl.

We willen de groep niet te groot maken, dus er is een beperkt aantal plekken.

Congres Verdraaide Organisaties

Event_verdraaide_organisaties

Diegenen die ons een beetje kennen weten dat wij groot fan zijn van het in oktober 2012 uitgekomen boek ‘Verdraaide Organisaties’ van Marius Buiting en Wouter Hart.

Om het gedachtegoed nog meer betekenis te geven, wordt op 15 december 2015 in Fort Voordorp te Groenekan (bij Utrecht) het Event ‘Verdraaide Organisaties’ georganiseerd door Vakmedianet.

Het werken volgens de bedoeling lijkt zich langzaam maar zeker duurzaam te gaan nestelen in organisaties. Meer en meer directieleden, bestuurders, leidinggevenden en medewerkers, maar ook adviseurs, consultants, coaches en trainers geloven erin dat het omdraaien van de pijl ertoe doet.

Tijdens deze dag, met plenaire bijdrages van uiteraard de auteurs van het boek en o.a. Bas Haring en Erben Wennemars, zal er branchespecifieke uitwisseling zijn. Aan de hand van mooie voorbeelden uit de praktijk krijgen deelnemers de kans om met elkaar ‘next practices’ uit te wisselen. Er zijn speciale workshops voor zorg, veiligheid, gemeenten, onderwijs, woningbouw en andere sectoren die worden begeleid door trainers uit het Verdraaide Organisaties Netwerk. Remko Sietsma van Outing Holland zal samen met Danielle Braun van de Academie voor Organisatiecultuur twee workshops geven op het domein veiligheid/politie.

Voor iedereen die verdere stappen wil maken met het gedachtegoed van Verdraaide Organisaties lijkt deze dag een bron van inspiratie te worden. Voor hen die eens écht kennis willen maken met het gedachtegoed is dit congres een hele forse eerste stap. Remko en zijn collega’s van Verdraaide Organisaties zien je graag op 15 december 2015!

Aanmelden doe je hier.

Outing Holland on Tour!

Zandbak

Het zijn leuke, drukke tijden met diverse initiatieven in de wereld van leren en ontwikkelen. Op diverse plekken heeft Outing Holland een bijdrage mogen geven aan de opzet of uitvoer ervan. Ervarend Leren en delen!

Zo zijn we als partner verbonden aan Beleef de Zandbak, een heel leuk initiatief in Twente waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leren centraal staan. Twee dagen lang stond leren, delen, opladen, spelen en genieten centraal. Naast onze bijdragen als Do’s and Drones, Deep Democracy en Verdraaide Organisaties was er keuze uit ruim 35 andere workshops. Zien we je volgend jaar bij Beleef de Zandbak?

Op de HR Kennisparade georganiseerd door ICM kwamen ruim 500 professionals af. In Fort Voordorp verzorgden wij een activiteit in het Donker, Darkroom, meeting in the dark. Het is leuk als je er zelf enthousiast over bent, maar nog prettiger is het als anderen dat doen. Bijgaand een fantastische blog over deze dag en onze bijdrage.

Tijdens de Dag van de Trainer op 25 september 2015 werd een Darkroom ingezet met als thema authenticiteit. Er waren diverse dialogen en opdrachten. In hoeverre ben je in staat om los te laten en hoe authentiek durf jij te zijn in het donker (en in het licht) en hoe kun jij dit instrument zelf inzetten als trainer bij thema’s als leiderschap, samenwerken en communiceren? Uitgangspunt was het onbekende met ons te komen verkennen. En dat gebeurde!