Juist tijdens het verplicht thuiswerken in de afgelopen tijd was effectief samenwerken noodzakelijk. Van de ene call de andere zoom-meeting in. Het was lastiger om je baas informeel even te zien, maar soms ook wel lekker zonder dat lastige gedrag (bespreek via DISC en Insights) van die ene collega, of de mogelijke onderstroom in je afdeling. Herkenbaar? We helpen je met effectiever samenwerken in corona tijden. 

Samenwerken in tijden van corona

Het is duidelijk dat samenwerken er anders uitzag de afgelopen maanden. Ook wij moesten even wennen aan de nieuwe manier van samenwerken. Thuiswerken, thuisonderwijs, anderhalve meter en niet in groepen samenkomen zorgen ervoor dat de wereld er anders uitziet. De inhoud van `t werk floreert, maar de onderstroom en dat wat er ‘onder tafel’ zit, blijft liggen of onbesproken. Het is dus de hoogste tijd om de samenwerking onder de loep te nemen!

Communicatie in corona tijd

Communicatie in een teamOok gemerkt dat communicatie anders verloopt tijdens de pandemie? Het feit dat je elkaar minder ontmoet zorgt voor een verminderde non-verbale communicatie. Je hebt meer duiding te geven aan dat wat je zegt, omdat de logische non-verbale duiding een stuk minder is. De sociale stijlen (Bolton & Bolton) die je gewend bent snel te zien en herkennen – Belbin is ook een mooi voorbeeld – zijn minder duidelijk zichtbaar als we digitaal contact met elkaar hebben. Dat is een ‘let op’ bij online werken en zal ook in de post-corona periode een aandachtspunt blijven.

De 6 tips om met aandacht te vergaderen bieden een mooi handvat om de communicatie tijdens vergaderingen (zowel online als offline) te verbeteren. Niet onbelangrijke thema’s als kort en krachtig communiceren, duidelijke afspraken maken, samenvatten en elkaar laten uitpraten komen terug in diverse van de Outing Holland werkvormen (teambuilding met inhoud).

Concreet

Hieronder alvast een voorproefje van een aantal zeer geschikte activiteiten om de onderlinge samenwerking en communicatie te verbeteren:

Online mogelijkheden

En als we niet fysiek bij elkaar kunnen komen? Dan zijn er diverse werkvormen die we online aan kunnen bieden, denk bijvoorbeeld aan:

Meer informatie

Meer weten of informatie nodig? Neem contact met ons op, we helpen je graag! Zonder werkvorm doen we dat ook, via ons zusje Holland INcompany. Professioneel plezier noemen wij dat.

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona