Juist in de afgelopen tijd was effectief samenwerken noodzakelijk. Van de ene call de andere zoom-meeting in. Corona maakte thuiswerken noodzakelijk en Microsoft teams is nog nooit zo actief geweest. Het was lastiger om je baas informeel even te zien, maar soms ook wel lekker zonder dat lastige gedrag (bespreek via DISC en Insights) van die ene collega, of de mogelijke onderstroom in je afdeling. Herkenbaar? We helpen je met effectiever samenwerken in corona tijden. 

Ook wij moesten even wennen aan de nieuwe manier van samenwerken en mochten zelfs even niet met teams aan slag. Sinds kort mogen we weer naar buiten, met groepen werken, en doen wat we het liefste doen: ervaringsleren. Yes, teamontwikkeling staat weer aan! En we hebben niet stil gezeten de afgelopen tijd.

Samenwerken in tijden van corona

Het is duidelijk dat samenwerken er anders uitzag de afgelopen maanden. Thuiswerken, thuisonderwijs en anderhalve meter zorgden ervoor dat de wereld er eventjes anders uitzag. De inhoud van `t werk floreerde, maar de onderstroom en dat wat er ‘onder tafel’ zit, bleef wel liggen of onbesproken. Het is dus de hoogste tijd om de samenwerking weer eens onder de loep te nemen!

We hebben diverse nieuwe werkvormen ontwikkeld om elkaar weer te ontmoeten en gedrag zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Regels en richtlijnen

Veiligheidscheck coronaEn de samenwerking onder de loep nemen kan en mag weer live. Uiteraard hebben we nog wel rekening te houden met regels en richtlijnen. Wij hebben onze corebusiness ‘Ervaringsleren’ in een 1,5 meter context beschreven en daarvoor Corona do`s en don`ts gemaakt. Richtlijnen die we hanteren vooraf, tijdens en na afloop van onze programma’s. Samen met de deelnemers starten we een trainingsdag met het bespreken van deze richtlijnen. Daarnaast hebben we onze outdoor programma’s en management games we getest en coronaproof gemaakt!

Wist je trouwens dan buiten veiliger is dan binnen?! De besmettingskans is buiten bijna nihil, goed om te weten toch? We werken – uiteraard op 1,5 meter afstand – in heel het land, dus we vinden altijd een locatie die coronaproof is bij jullie locatie in de buurt!

Communicatie in corona tijd

Communicatie in een teamOok gemerkt dat communicatie anders verliep tijdens de corona periode? Wij konden een aantal weken niet zo makkelijk naar ons kantoor. Het feit dat je elkaar minder ontmoet zorgt voor een verminderde non-verbale communicatie. Je hebt meer duiding te geven aan dat wat je zegt, omdat de logische non-verbale duiding een stuk minder is. De sociale stijlen (Bolton & Bolton) die je gewend bent snel te zien en herkennen – Belbin is ook een mooi voorbeeld – zijn minder duidelijk zichtbaar geweest. Dat was een ‘let op’ bij online werken en zal ook in de post-corona periode een aandachtspunt blijven.

De 6 tips om met aandacht te vergaderen bieden een mooi handvat om de communicatie tijdens vergaderingen (zowel online als offline) te verbeteren. Niet onbelangrijke thema’s als kort en krachtig communiceren, duidelijke afspraken maken, samenvatten en elkaar laten uitpraten komen terug in diverse van de Outing Holland werkvormen (teambuilding met inhoud).

Concreet

Hieronder alvast een voorproefje van een aantal zeer geschikte activiteiten om de onderlinge samenwerking en communicatie te verbeteren:

Meer informatie

Meer weten of informatie nodig? Neem contact met ons op, we helpen je graag! Zonder werkvorm doen we dat ook, via ons zusje Holland INcompany. Professioneel plezier noemen wij dat.

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona