Daar zit je dan als leidinggevende. Voor je scherm te kijken en te luisteren naar jouw teamleden, medewerkers, projectleden, en zo meer… Het contact is veranderd in een digitale verbinding die vooral gaat over de inhoud en de procedures. Lees hier alles over leidinggeven in coronatijd en daarna. 

Lessen over leiderschap uit de coronacrisis

Thuiswerken; Heerlijk zegt de één, verschrikkelijk zegt de ander. Teamleden reageren wisselend op het thuiswerken. Ook hier zijn er collega’s die het heerlijk vinden om thuis in alle rust aan het werk te zijn. Anderen missen online de aansturing, het samen optrekken, het even kunnen sparren en de small talk bij de koffieautomaat.

Hoe het ook zei…. het leidinggeven heeft sinds de coronacrisis versneld dimensies gekregen die voor veel leidinggevenden tot voor corona ver weg lagen. Thema’s als sturen op afstand, vertrouwen, eigenaarschap, verbinden, verantwoordelijkheid nemen (en geven) en samenwerken op afstand zijn actueler dan ooit.

Ondersteuning bij leidinggeven in tijden van de corona crisis

Sturen op afstand, eigenaarschap creëren en controle inruilen voor vertrouwen? Hoe doe je dat eigenlijk? We bieden programma’s en activiteiten waarbij leiders op een leuke en leerzame wijze kunnen ontdekken en experimenteren met betrekking tot diverse leiderschapsthema’s. Alle activiteiten – online, indoor en outdoor – worden ondersteund door waardevolle praktische inzichten vanuit de literatuur en de wetenschap.

Keuzes maken

Ben jij op zoek naar een activiteit om op een versnelde wijze inzicht te verschaffen in nieuwe manieren van leidinggeven (in coronatijd en daarna)? We denken graag met je mee. Er zijn vele mogelijkheden en varianten.

Frisse lucht is goed voor je

Het beste is te beginnen bij de keuze voor offline of online. Ben je van plan fysiek bij elkaar te komen als de coronamaatregelen dat toelaten, dan ligt daar nog de keuze voor binnen of buiten. Tot slot kun je ook nog kiezen hoe leuk of leerzaam de activiteit moet zijn.

Als we kijken naar de offline bijeenkomst in coronatijd wijzen alle onderzoeken erop dat je het beste naar buiten kan gaan. Buiten is de minste kans op besmetting en is de afstand van 1,5 meter makkelijker te realiseren. Dat buiten beter is dan binnen wisten wij natuurlijk al lang. Al 30 jaar gaan we met professionals naar buiten voor ervaringen die helpen om de eigen effectiviteit in de eigen praktijk te vergroten.

Juist nu investeren

Het is een onzekere tijd en er zullen organisaties zijn die twijfelen of ze het geld voor leiderschapsontwikkeling niet beter voor iets anders kunnen gebruiken. Maar juist nu is het tijd om het leiderschap tegen het licht te houden. Wat er ook gebeurt in de coroNA tijd, we streven ernaar dat leiders met vertrouwen (nog) meer aan professionals kunnen overlaten zonder allerlei knellende checks and balances en meekijken over schouders. Het is nú de tijd voor leiders om echt leiding te geven. Dus, de leiding daadwerkelijk aan je medewerkers te géven.

Wij helpen je daar graag bij!

Concreet

Bij een training op het gebied van leiderschapsontwikkeling vormen thema’s als eigenaarschap, verantwoordelijkheid en vertrouwen de basisfundamenten van het hele programma. Daarbij treffen we passende maatregelen. Zo….

  • Veiligheidscheck coronabieden we activiteiten die op 1,5 meter van elkaar uitvoerbaar zijn
  • bieden we alle benodigde veiligheidsmaatregelen voor, tijdens en na afloop van de teambuilding (lees hiervoor onze Corona do’s & don’ts)
  • vinden we dat zowel opdrachtgever, deelnemers, locatie als opdrachtnemer JA! moeten zeggen tegen het programma

Hieronder alvast een voorproefje van een aantal zeer geschikte activiteiten.

Meer informatie?

Mocht je meer informatie willen over onze coronaproof werkvormen of online mogelijkheden? Bel ons en we leggen het graag uit. Tevens hebben wij een aanbod voor organisaties genaamd ‘Re-connect your team(s)‘ dat het makkelijk maakt om snel en eenvoudig ervaringsgerichte dagprogramma’s voor teams in te zetten.

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona