Van actief buiten naar (ook) actief achter je scherm

Jarenlang vonden teamontwikkeling, teambuilding en leiderschapsontwikkeling voornamelijk plaats middels fysieke bijeenkomsten. Nu online samenwerken en werken op afstand niet meer weg te denken is, krijgt ook het leren en ontwikkelen van jou en je team een nieuwe vorm. Vaker online of hybride. Ben je op zoek naar online mogelijkheden om samen met je team op een leuke manier te leren en te ontwikkelen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. 

Direct contact opnemen

Online ervaringsleren met interactieve werkvormen

Wij hebben als aanvulling op ons aanbod, meerdere online interactieve werkvormen ontwikkeld die bij ons passen en waarbij we mensen in beweging zetten. In de online werkvormen zetten we, net als in de offline programma’s, de ervaring centraal. Deelnemers krijgen een opdracht die in bepaalde tijd volbracht dient te worden. Vervolgens reflecteren we met behulp van de procesbegeleider op de uitvoering van de opdracht en de opgedane ervaring. In de nabespreking maken we zo snel mogelijk de transfer naar de dagelijkse – on- & offline – praktijk.

Thema’s die we op deze manier bijvoorbeeld behandelen


Voorbeelden van online werkvormen

Technische tools

Inmiddels hebben we ervaring op gedaan met diverse online tools. Op het gebied van beeldbellen hebben we onder andere al gewerkt met Zoom, Teams en Google Hangouts. Zelf werken we vaak met Zoom, maar werkt jullie team met een andere tool, dan gaan we daar graag in mee. Naast videobellen werken we ook graag met Mentimeter en gebruiken we regelmatig een digitaal whiteboard.

Werkvormen die we zowel online en offline aanbieden

Naast de losse werkvormen die we aan de hand van jullie thema’s kunnen inzetten, hebben we ook complete programma’s die zowel offline als ook online in te zetten zijn. Hieronder zie je deze programma’s. Online misschien net even anders, maar zeker zo krachtig.

Op basis van de door jou gekozen kenmerken: lijken de volgende werkvormen te passen. De vraag is of deze selectie ook daadwerkelijk past bij waar je naar op zoek bent. Graag kijken we samen met jou wat het beste voor jullie werkt! Neem contact op of start een chatgesprek.

Eigenschappen

Avontuurlijk
Creatief
Spannend
Actief
inspirerend
Leerzaam
Origineel

Thema's

Communicatie
Samenwerking
Veranderen reorganiseren
Kennismaken
Motivatie
Nieuw team
Besluitvorming
Vertrouwen
Luisteren
Projectmanagement
Conflicten

Groepsgrootte

Tot 15 deelnemers
15 tot 80 deelnemers
Meer dan 80 deelnemers

Locaties

Buiten
In het buitenland
Binnen
Buiten en binnen
Op de eigen werkplek

Tijdsduur

Dagdeel
Hele dag
Meerdaags
1 à 2 uur

....

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona