En toen waren daar de corona maatregelen, iedereen thuiswerken, kids thuis en al je collega’s op afstand. Collega’s vaak wel in beeld via de webcam, maar vooral met elkaar in contact over inhoud en andere werk gerelateerde zaken. Dat gesprekje bij de koffiezetapparaat was ineens even niet meer.

Misschien werk je nog steeds thuis of heb je de mogelijkheid al om weer op kantoor te werken met de nodige veiligheidsmaatregelen. Hoe dan ook, de behoefte om even anders met je collega’s in contact te zijn is (en wordt) misschien wel groter dan ooit. Even op een leuke en leerzame manier met elkaar actief aan de slag. Hoog tijd om aan teambuilding te doen. Maar hoe ziet dat eruit, teambuilding in corona tijd?

Teambuilding in corona tijd

Teambuilding tijdens coronaEven weg van het werk en iets leuks doen met collega’s om ook op een ander niveau dan alleen de inhoud van het werk met elkaar in contact te zijn. Daar zijn onze teambuilding programma’s uitermate geschikt voor, Corona tijd of niet.

Met collega’s ben je de laatste tijd waarschijnlijk vooral op het niveau van inhoud en procedure met elkaar in gesprek geweest. Zorgen dat de organisatie de crisis doorkomt en dat de maatregelen toepasbaar zijn op de werksituatie. En druk om je aan te passen aan de veranderingen om je en jullie heen. Phoe! Dat is nog al wat. Hoog tijd om weer eens op een leuke manier met elkaar in contact te zijn. Op een ander niveau met elkaar te verbinden. (bekijk het IPIG-model waar je aandacht aan kunt besteden). En stel dat je er nou ook nog eens iets van leert? Dan heb je twee vliegen in één klap.

Corona proof teambuilding

Keuzes maken

Frisse lucht is goed voor je

Teambuilding in corona tijd kent vele mogelijkheden en varianten. Het beste is te beginnen bij de keuze voor offline of online. Ben je van plan fysiek bij elkaar te komen, dan ligt daar nog de keuze voor binnen of buiten. Tot slot kun je ook nog kiezen hoe leuk of leerzaam de activiteit moet zijn.

Als we kijken naar de offline bijeenkomst in coronatijd wijzen alle onderzoeken erop dat je het beste naar buiten kan gaan. Buiten is de minste kans op besmetting en is de afstand van 1,5 meter makkelijker te realiseren. Dat buiten beter is dan binnen wisten wij natuurlijk al lang. Al bijna 30 jaar gaan we met teams naar buiten voor ervaringen waar ze ook nog eens wat van leren en kunnen toepassen in hun eigen praktijk.

Juist nu investeren

Zoals gezegd, het is een onzekere tijd en er zullen organisaties zijn die twijfelen of ze het geld voor teambuilding niet beter voor iets anders kunnen gebruiken. Begrijpelijk. De andere kant is dat teambuilding kan helpen het team beter te laten functioneren door een frisse ‘nieuwe start’ te maken. In de fasen van teamontwikkeling zijn veel teams terug een nieuwe ‘oriëntatiefase’. Dit samen vorm geven en invullen kun je uitstekend buiten doen!

Concreet

En hoe ziet coronaproof teambuilding er dan concreet uit? Teambuilding met alle maatregelen in acht nemend. Daarnaast, denk ook aan….

Veiligheidscheck in coronatijd

  • Activiteiten die op 1,5 meter van elkaar gedaan kunnen worden
  • Alle benodigde veiligheidsmaatregelen voor, tijdens en na afloop van de teambuilding (lees hiervoor onze Corona do’s & don’ts)
  • Zowel opdrachtgever, deelnemers, locatie als opdrachtnemer moeten JA! zeggen tegen het programma

Hieronder alvast een voorproefje van een aantal zeer geschikte teambuilding activiteiten.

Meer informatie?

Mocht je meer informatie willen over onze coronaproof werkvormen, bel ons en we leggen het graag uit. Tevens hebben wij een aanbod voor grote organisaties die meerdere teams de eenvoudig gelegenheid willen bieden om dat aan het team te bouwen.

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona