Deze activiteit is coronaproof!

Leiderschap op afstand
Leidinggeven op afstand

Als er één onderwerp het afgelopen jaar actueel was, dan is het leidinggeven op afstand. Nooit eerder werd er zo een beroep gedaan op leiders om weg te blijven uit de oplossingen en vooral te sturen op het oplossend vermogen van de (thuiswerkende) professional. Geen directe controle meer, maar er vooral op vertrouwen dat medewerkers doen wat nodig is. En, wat blijkt, in veel gevallen was en is dat de werkelijkheid. Voor velen een nieuwe werkelijkheid. Een werkelijkheid waarbij een sfeer van verantwoordelijkheid ontstaat in plaats van een sfeer van volgzaamheid. De grote vraag is; hoe houden we dat vast als de ‘afstandsmaatregelen’ verdwenen zijn?

Werkvorm leidinggeven op afstand

Bij de werkvorm leidinggeven op afstand gaan we naar buiten met leiders en/ of teams. Aan de hand van kortcyclische outdooropdrachten gaan we aan de slag met sturen op doelen in plaats van op oplossingen. Hierbij maken we gebruik van de inzichten uit twee meesterwerken uit de vakliteratuur; “Leidinggeven zonder bevelen” en “Anders Vasthouden”.

Thema’s

Thema’s die tijdens de werkvorm aan bod kunnen komen zijn:

Nieuwsgierig?

Neem contact op Bel ons

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in beweging brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona