Weer werken op kantoor en elkaar daar live weer ontmoeten, wat hebben we daar lang naar uitgekeken! Nu het thuiswerk-advies niet langer van kracht is, gaat Nederland langzaamaan weer naar kantoor. De behoefte om weer te verbinden en weer fysiek samen te werken is groot. Hoog tijd om aandacht te besteden aan de – soms hernieuwde – samenwerking voor de toekomst. Samen bouwen aan het team. Kortom, hoog tijd voor opnieuw verbinden, tijd voor teambuilding!

Het kantoor als onmisbare waarde

Uit onderzoek* blijkt dat het kantoor van onmisbare waarde blijft voor de samenwerking. Het biedt een plek om professioneel met elkaar in contact te komen, om van elkaar te leren. Want hoeveel moeite er ook gestoken is in de ‘Zoom-borrels’ en andere digitale teambuildings, echt in contact komen met nieuwe of andere collega’s werkt onvoldoende via de schermpjes. Terwijl de behoefte aan verbondenheid onverminderd groot is. Er is behoefte aan fysieke evenementen waar je andere (onverwacht) kan ontmoeten. Fysieke met elkaar aan de slag. Teambuilding op het kruispunt van leuk en leerzaam is hét middel om collega’s weer met elkaar in contact te brengen.

Samenwerking onder de loep

Met elkaar opnieuw kennismaken kan het hoofddoel zijn van het inzetten van de eerste teaminterventie ‘na corona’. Hoe gaan we de samenwerking vanaf nu vormgeven? Want zoals Einstein zo mooi zei: ‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. Dit is hét moment om stil te staan bij de verschillende wensen en de vraag hoe het – eventuele hybride – (samen-)werken van de toekomst eruit zou moeten zien.

Geschikte werkvormen

Samenwerken en (hernieuwd) kennismaken zijn twee van de vele thema’s die wij met onze teambuilding werkvormen zichtbaar en bespreekbaar kunnen maken. Hoe klein of groot je organisatie ook is, er zijn veel verschillende activiteiten mogelijk op het kruispunt van leuk en leerzaam. Hieronder beschrijven we een paar werkvormen die populair en geschikt zijn om in deze periode opnieuw met elkaar in verbinding komen. Ook onze nieuwe werkvorm, de 4×4 Team Challenge!

4x4 Rally challenge auto's

4×4 Team Challenge
NIEUW! Een uitdagend teamprogramma met behulp van krachtige radiografisch bestuurbare terreinwagens op schaal (crawlers).

Chinese Highway grote groep

Chinese Highway
Bouw in verschillende teams een zo lang mogelijke knikkerbaan, waar zo veel mogelijk ballen overheen moeten rollen.

Zelfgebouwd vliegtuig

Vliegtuigfabriek
Geef je team vleugels met de Vliegtuigfabriek. Met behulp van veel creatieve materialen en de benodigde klusgereedschappen gaan teams een vliegtuigmodel ontwerpen en construeren.

Instructeur bij Outing Holland

Outdoor teamtraining 
Als dé specialist op het gebied van ervaringsleren in Nederland mag deze werkvorm in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Vele mogelijkheden, vele varianten.

Zit er niet bij wat je zocht? Neem dan gerust contact op, we denken graag met je mee!

Ja, denk met me mee!

*Boekentip: Het corporate brein van Kilian W. Wawoe