Nieuwsbrief december 2016_header

25 jaar ervaring leert

Compilatie feestjaar 25 jaar OH

Nog even en ons 25e jubeljaar zit er al weer op! Wat een mooi jaar is het geweest. Een jaar lang hebben we op verschillende wijze feest gevierd met collega’s, oud-collega’s, familie, klanten, buren, leveranciers, en onze professionele vrienden.

We begonnen het jaar in stijl, met onze – spring maar achterop – traditionele nieuwjaar-verrassing, we zijn in maart met het team op inspiratiereis geweest naar Beijing, in juni verzorgden we samen met de vrienden van Mensen in Bedrijf een bijzondere inspiratiedag, we speelden in augustus in De Zandbak, deelden het hele jaar bijzondere kadootjes en we kregen zelf ook bijzondere presentjes. In september vierden we feest dus met collega’s en oud-collega’s, familie en onze professionele vrienden, waarbij we mooie herinneringen en wensen voor de toekomst ontvingen.

En nu nadert het einde van ons feestjaar. We blikken blij terug op een mooi en bijzonder jaar en kijken met genoegen uit naar 2017 vanuit de overtuiging dat we de slingers van onze eigen feest zelf moeten blijven ophangen. Klinkt als een mooie nieuwe werkvorm…

We wensen je mooie en liefdevolle dagen toe en tot in 2017!

P.s. van 24 december t/m 1 januari 2017 genieten we van een korte vakantie.


Outing Holland, ook regelmatig inside

Werkvorm met duplo-treinen

“Koudste november in bijna 20 jaar” berichtte het KNMI. En onze verwachting is dat we de komende maanden nog wel wat koude dagen voor de boeg hebben.

Hoewel we voornamelijk bekend staan als het trainingsbureau dat buiten met ‘outdoor’ werkt, doen we natuurlijk veel meer. Zeker tijdens de koude en natte maanden is er behoefte om (ook) binnen actief te zijn. Voor die behoefte hebben we verschillende werkvormen en samenwerkingsgames die we binnen kunnen inzetten. Een aantal programma’s waar je warm van wordt:

  • Het Filmhuis Een programma waar films, documentaires, filmfragmenten en ander bewegend beeld denkramen zijn die persoonlijke kijkvensters open zetten. Denk bijvoorbeeld aan de film 12 Angry Men.
  • Darkroom, discussie in het donker Wat is het effect van met elkaar een opdracht doen waarbij men letterlijk geen hand voor de ogen ziet? Of het geven en ontvangen van feedback zonder elkaar te zien? In de Darkroom ervaar je het.
  • The Great Egg-challenge Teams krijgen de opdracht om één ei van een hoogte te laten vallen waarbij het ei heelhuids op de grond moet landen of vallen. De constructies worden gemaakt met de aanwezige bouwmaterialen en vergt de nodige creativiteit!
  • Of denk aan trainen met treinen: TRAIN-ing, het bouwen van de kronkelende Chinese Highway, samenwerken op het hoogste niveau met Do’s & Drones en nog vele meer. Je vindt het allemaal via de werkvorm zoeker.

Lastig kiezen met zoveel keuze? We denken graag mee over de beste invulling voor jullie bijeenkomst. 


De 10 fundamenten van ervaringsleren

Huisnummer 10 Als je al ruim 25 jaar ervaringsgericht traint, mensen ervarend leert leren en ontwikkelen, dan krijg je natuurlijk wel eens de vraag; wat is nu het ‘geheim’ achter het succes van ‘ervaring leert’? Anders gezegd; wat doen jullie nou precies waardoor jullie aanpak vaak zo krachtig is dat deelnemers deze omarmen?

Als antwoord kunnen we natuurlijk een boek schrijven (deden we overigens al eens) over onze visie, de do’s en dont’s van de aanpak, de voorbeelden, de inzetmogelijkheden, et cetera. Eenvoudiger is het bij de kern te blijven door onze 10 fundamenten te delen. Deze staan vanaf nu op onze site en noemen we:

De 10 fundamenten van ervaringsleren (volgens Outing Holland)

In alles wat wij ervaringsgericht doen ondersteunen deze leidende principes ons voorafgaande, tijdens en na afloop van de inzet van een werkvorm, een training of anderszins. Komend jaar gaan we via onze ‘Blogpost’ alle principes verder voor je toelichten en verdiepen. Ook een vorm van…. ‘Ervaring leert’.


 Slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding..

Nieuwe kleding Outing Holland

Onze professionals werken onder alle weersomstandigheden. In weer, wind en water. Hiertoe is goede kleding onontbeerlijk. Daarom hebben we in november onze kledinglijn vernieuwd.

Onze trainers en instructeurs zullen vanaf nu in weer & wind met de winddichte, waterdichte en ademende Helly Hansen kleding bij elk programma wederom weer duidelijk herkenbaar zijn.