4 tips voor werkvormen na de vakantie

De zomer is bij ons, net als bij velen, een moment om op te laden. Weinig programma’s, dus tijd om zelf ook op vakantie te gaan. Reisbestemmingen dit jaar? Denemarken, Frankrijk, Spanje, Noorwegen en Oostenrijk. Inmiddels zijn de eerste collega’s alweer terug van vakantie en zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor een druk najaar. Hoog tijd voor een update en een paar tips voor werkvormen na de zomer!

1. Aan de slag met auto’s

Onze auto’s Beppie en Liesje hebben ook vakantie. Ze krijgen een opknapbeurtje tijdens de zomer, zodat ze in de herfst weer klaarstaan om ons door heel Nederland te vervoeren. Over auto’s gesproken… onze nieuwe werkvorm met radiografisch bestuurbare auto’s wordt steeds vaker geboekt. De 4×4 Team Challenge blijkt een mooie aanvulling op onze werkvormen. Meer weten? Je leest het hier.

2. Tijd om in beweging te komen

Tijdens de vakantie ook gewandeld? Het blijft een veel gedane activiteit. In de natuur of juist in een stad. Met of zonder GPS. Genieten van wat je ziet en onderweg tegenkomt, goede gesprekken en lekker bewegen. Hoog tijd om met je team na de vakantie ook in beweging te komen! We hebben diverse GPS programma’s die deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging brengt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezinningsloop of De Lerende organisatie?

3. Aan de slag met de koffer

Ben je procesbegeleider / trainer en na je vakantie alweer druk bezig met het voorbereiden van trainingen in het najaar? En heb je het voornemen meer ervaringsleren in te gaan zetten? Dan is A Case Of Experience misschien iets voor je! Een koffer met 5 actieve werkvormen, zodat je altijd een passende actieve werkvorm bij de hand hebt.

4. Voornemens omzetten in concrete acties

Zomer, vakantie, uit het normale ritme. Herken je dat je dan denkt: “dat ga ik na de zomer anders doen”? Meer sporten, meer ontspannende momenten, meer aandacht voor mijn kinderen, niet meer antwoorden op de vraag van anderen “Hoe gaat het? Druk”. We weten allemaal hoe lastig het is om gedrag te veranderen. Onze ervaring leert dat de stappen uit het boek De Ladder van Ben Tiggelaar je echt helpen om voornemens om te zetten in concrete acties. Tiggelaar heeft de weg van veranderen opgesplitst in 3 treden.

  • Doel: de ontwikkeling die je wil zien (resultaat).
  • Gedrag: dat wat je daadwerkelijk ziet veranderen: concreet gedrag dat je kunt voordoen en nadoen.
  • Support: ondersteuning om het gedrag uit te voeren

Je loopt de ladder eerst van boven naar beneden door (bij het maken van je plan) en daarna van beneden naar boven (bij het uitvoeren).

Wil er meer over weten en een concreet werkdocument ontvangen? Stuur dan een mail naar info@outingholland.nl.

Nog een fijne zomer!