Woensdag 25 februari 2015 hebben wij een werkbezoek mogen organiseren voor zeventien studenten van de Universiteit Utrecht. Studenten die, vanuit hun opleiding sociale- of organisatiepsychologie, een cursus zijn gaan volgen in coaching en consulting. Het werkbezoek moest een koppeling tussen theorie en praktijk bieden, door middel van kennismaking, uitleg, persoonlijke ervaring en voorbeelden uit de praktijk.

Wat is het gaaf om mee te maken dat jonge professionals interesse hebben in ons vakgebied en geboeid zijn door onze ervaring en kennis. Mede door de leergierigheid en betrokkenheid van de studenten, pakte de middag goed uit!

Programma opzetEr gaat aan zo’n middag wat voorbereiding vooraf, maar wij waren ook erg benieuwd naar de verwachtingen en wensen vanuit de studenten. Wij zijn daarom begonnen met een check-in, volgens Deep Democracy. Het is dan altijd leuk om te merken dat wat je hebt voorbereid, goed aansluit bij de verwachtingen en wensen van de groep.

Een paar van vragen die wij besproken hebben zijn de volgende:

  • Hoe voeren wij intakegesprekken?
  • Welke theorieën gebruiken wij?
  • Hoe waarborgen wij een goede transfer of training?
  • Welke technieken gebruiken wij tijdens nabesprekingen?

Doen = leren Een werkbezoek bij Outing Holland zou niets zijn, als er niet geleerd wordt door ervaring. Wij hebben de studenten opgedeeld in teams, waarna zij aan de slag gingen met één van onze vele outdoor opdrachten. Na de nabespreking en het reflecteren op de impact van de interventie, hebben wij de dag gezamenlijk afgesloten onder het genot van een lekkere, warme kop koffie of thee.

Al met al was het een geslaagde middag, die de studenten heeft geïnspireerd en hen een kijkje heeft gegeven in de keuken van een allround trainingsbureau.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor een werkbezoek of een gastcollege? Bel ons (030-2962456) of mail naar info@outingholland.nl.