Samenwerking op hoogste niveau

Drone De drone is van oorsprong een militaire uitvinding en wordt nog steeds ingezet voor die doeleinden. Drones worden ook steeds meer gebruikt voor hulpverlening en natuurbehoud. Bijvoorbeeld bij het opsporen van stropers in Afrika of het bestrijden van brandhaarden. Wij hebben de drones een nieuwe toepassing gegeven in de samenwerkingsgame: Do’s & Drones.

Onder het motto ‘the sky is the beginning’ krijgen de deelnemers de opdracht om per team een demonstratie te geven voor een (drone-) reddingsoperatie. Hiervoor bouwt elk team een eigen hindernisbaan die de drone daadwerkelijk zal moeten afleggen. Uiteindelijk zullen de teams met elkaar bepalen welk team het meest geschikt is voor de reddingsoperatie.

Dat het een samenwerkingsgame is blijkt wel uit de uitvoeringen bij verschillende klanten. Wie gaan de drones besturen? Hoe moeten de hindernisbanen eruit zien? Wie overzien het proces? De reddingteams moeten gezamenlijk de criteria bepalen waarmee het beste team gekozen wordt. Dat levert genoeg discussie op. “Zo herkenbaar hoe bij ons in de praktijk de besluitvorming eruit ziet” tot “Hoogvliegers moeten soms ook laag communiceren” waren uitspraken die in de nabesprekingen aan bod kwamen.

Met Do’s & Drones hebben we een mooie werkvorm die veel dynamiek zichtbaar maakt op team- en leiderschapsniveau. De reflectie op (constructief) gedrag en de transfer naar de dagelijkse praktijk maakt van deze werkvorm geen gebakken lucht.

Zijn jullie klaar voor Do`s & Drones? Durf te Dronen en bel ons gerust op 030-2962456 of kijk voor een sfeerimpressie naar onze video.

Werkvormspecialist in één dag!

werkvormenspecialist

We krijgen vaak de vraag van ervaren professionals om hen te ondersteunen bij trainingen. Onze trainers worden geprezen om hun manier van kijken. Wij weten in korte tijd de kern te raken en beweging te creëren bij deelnemers.

Hoe haal je maximaal rendement uit ervaringsgerichte werkvormen? Wij delen deze kennis graag met jou. Word werkvormspecialist in één dag!

Ervaringsleren als onderdeel van een opleiding of training is onlosmakelijk verbonden met gedragstrainingen. Of je je nu bewust wilt worden van de huidige groepsdynamische patronen, van individueel (leiderschaps)gedrag, of dat je wilt experimenteren met gedrag: ervaringsleren vormt de kern. Outing Holland is al bijna 25 jaar dé specialist op het gebied van ervaringsleren. Onze aanpak kenmerkt zich door korte, krachtige opdrachten afgewisseld met confronterende reflecties die een gedegen transfer of training faciliteren.

Deze kennis delen we graag met jou! Hoe kun jij als trainer, coach, opleiding- of veranderprofessional maximaal rendement halen uit ervaringsgerichte werkvormen? Kom ontdekken en experimenteren!

Voorafgaand aan de dag, zal jij persoonlijk gebeld worden door één van onze experts, om jouw leerwens door te spreken. Wat je in ieder geval meeneemt:

  • (nieuwe) werkvormen in je rugzak
  • inzicht in opbouw van werkvormen
  • opbouw van effectieve nabesprekingen
  • kennis van vele nabesprekingsvormen
  • kennis over wat er nodig is voor de juiste transfer of training
  • benutten van kansen in het voor- en natraject voor maximaal leerrendement
  • inspiratie via de kennis van de andere deelnemers

Praktische informatie:
Tijden: 9.00 – 17.30 uur
Prijs: € 350,- inclusief locatiekosten.
Neem je iemand mee? Dan krijgen jullie allebei een korting van € 50,-.
Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.
In overleg kiezen we een passende datum en locatie.
Ervaring leert! Daarom zullen wij actief aan de slag gaan, zowel binnen als buiten.

Heb je interesse? Meld je vóór 13 mei 2015 aan via info@outingholland.nl.

NVO2: Masterclasses leiderschap

Masterclass leiderschapOnlangs zijn wij gevraagd een bijdrage te leveren aan de masterclasses over leiderschap van de NVO2. Onze expertise op het gebied van verbindend leiderschap en duurzame besluitvorming is een waardevolle aansluiting op de verschillende thema’s rondom leiderschap. Op donderdag 11 juni aanstaande, zullen wij het belichten met Deep Democracy als uitgangspunt.

De masterclasses zijn geïnitieerd vanuit Duurzaam Nieuw Organiseren. Er worden zes masterclasses gegeven rond ontwikkelingen binnen het ‘nieuwe leiderschap’. Wij merken dat steeds meer organisaties ver van hun bedoeling af komen te staan. Ze raken verdwaald in de complexe systeemwereld, die wordt gevoed door regels en procedures. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat er steeds meer behoefte is aan nieuwe vormen van leiderschap.

Elke masterclass heeft een goede mix van theorie en praktische tools die je meteen zelf, in je eigen praktijk, in kunt zetten. De middagen zijn voor iedereen, die interesse heeft in het onderwerp, toegankelijk, ongeacht of je NVO2-lid bent of niet. Via de site kun je meer informatie vinden en je aanmelden. Het lijkt ons leuk elkaar daar weer te ontmoeten!

Uiteraard verzorgen wij deze masterclass ook in-company, om bijvoorbeeld de dialoog te starten binnen het leidinggevend kader of de directie toe te rusten met concrete tools. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden en wat het jouw organisatie kan brengen? Neem dan contact op met onze collega Sabine Mastwijk.

Nieuws?

NieuwsAf en toe ontvang je een nieuwsbrief van ons. Soms met een boekrecensie, een collega die zijn/haar ervaring deelt of de aankondiging van een inspirerende dag die wij organiseren.

Meer weten over inspirerende boeken of boeiende bijeenkomsten?

Kijk af en toe eens op onze nieuwspagina!