Feeding thoughts at Christmas

De afdeling van 20th Century Fox Home Entertainment waar we over spreken, hebben wij al een aantal keer mogen begeleiden met interventies, op het kruispunt van leuk en leerzaam. De eerder uitgevoerde managementgames hadden elke keer het doel om enerzijds inhoudelijke thema’s op de agenda te krijgen, maar dienden anderzijds ook om actie en beweging te brengen. Ditmaal was de tijd krap, de thema’s waren wederom daar en de periode een bijzondere: bijna Kerst!

In nauwe samenwerking met de klant hebben we een niet alledaags, onverwachts en leerzaam kerstdiner georganiseerd. Out-of-the-box denken en het omarmen van nieuwe ideeën stonden centraal. In plaats van het bekende exquise diner in december, in het zaaltje van een restaurant, werd het personeel gestretcht en dienden zij alles zelf te verzorgen. De opdracht die wij hen meegaven: Denk breed en maak een fantastisch drie gangen diner. Zorg voor omlijsting. Denk aan het thema en zorg bovenal voor afstemming tussen het voor-, hoofd- en nagerecht.

Er werd een procesteam benoemd, om de parallel met de bestaande werkzaamheden te maken. Een film- en fotoploeg, ter visualisering van het diner. Ook werden er interventies aangewezen en een teamcoach, om de onderliggende groepsprocessen van deze leerzame teambuilding op reflectieniveau te begeleiden. Het diner was niet-alledaags, de smaak was heerlijk op elkaar afgestemd en met de drie reflectiemomenten ontstond: food for thought!

Logo klant 20th Century Fox Home Entertainment