Terugblik
Beleef de Zandbak 2017

Het is inmiddels een traditie aan het worden; de vakantie uitzwaaien en de tweede helft van het werkzame jaar omarmen met het festival BELEEF DE ZANDBAK! De derde editie van het 2-daagse festival was – op enkele plaatsen op vrijdag na – uitverkocht. Wow! We hebben inmiddels het zand weer uit onze haren en zijn verfrist met nieuwe ideeën en nieuwe energie. Die we natuurlijk graag met je delen!

Kaart met de tekst als dat maar fout gaatFaalkunde

Tijdens deze zandbak was er veel te zien, te horen en bovenal ook te beleven. Wat te denken van een workshop door ’s lands eerste faalkundige en directeur van het instituut voor faalkunde; Remko van der Drift? Zijn adagium; ‘Fouten maken moed’ kreeg veel bijval.

Verhalen vertalen

Mondo Leone en onze eigen Remko Sietsma presenteerden hun nieuwe werkvorm; Verhalen Vertalen. Een vernieuwende combinatie van een verhalenverteller en een vertaler/doorvrager.

Collega Sabine met een roofvogelSpiegelende roofvogels

Nog zo’n vernieuwende combinatie is Fares Boustanji, die met zijn buizerds energie zichtbaar weet te maken. Deelnemers konden in de schitterende zandbaktuin van De Zwanenhof te Zenderen voelen en ervaren welke impact ze maken in het contact met deze indrukwekkende vogels. Vogels die uitsluitend op energieniveau verbinding maken.

Teamtevredenheid

Maar ook de meer cognitief en wetenschappelijk ingestelde bezoeker werd op zijn/ haar wenken bediend. Zo presenteerde Mensen in bedrijf de allernieuwste versie van hun teamtevredenheidtest TeamQ.

Veel diversiteit

Andere hoogtepunten tijdens deze zandbak was de bijdrage van de pionierende organisatie Pentascope, het ontdekken van ‘De Trump in jezelf’ door Het Balkon en het chi-running in de vroege ochtend met Ninke van der Kooij. Bezoekers die voor spannende zaken kwamen, konden een bezoek brengen aan onze eigen darkroom. Een werkvorm met bijzondere ervaringen en een indrukwekkende dialoog in het donker.

Bijzondere afsluiter

Als bijzondere afsluiter nam “wereldkampioen dansen” Peter Rombouts ons op indrukwekkende wijze mee in zijn wereld op het kruispunt van dans en consultancy.

Conclusie

Terugkijkend en –luisterend kunnen we vaststellen dat de derde editie van ‘ons zomerfestival’ meer en meer een bijzondere belevenis is geworden op een mooie locatie die inspireert en betekenis geeft aan het begrip ont-moeten. Een festival dat ook in 2018 de energie van het samenzijn en samen doen hoog in het vaandel zal hebben. Zet maar vast in de agenda; Beleef de zandbak 2018 is op 30 & 31 augustus. Tot dan!