Als er één activiteit is die – letterlijk en figuurlijk – tot de verbeelding spreekt is het wel ons unieke darkroom-programma. Wat gebeurt er met en tussen mensen als men wordt gevraagd samen te werken, leiding te geven, te communiceren enzovoorts in een omgeving waarin men letterlijk geen hand voor ogen ziet? Een actieve werkvorm en meetingonderbreker waarbij men ervaart dat ‘less is more’.

De Amerikaanse psycholoog Mehrabian onderzocht hoe mensen communiceren; 55% bestaat uit lichaamstaal, 38% gebeurt met de stem(klank) en 7% vindt plaats door middel van woorden. Anders gezegd: 93% van onze communicatie vindt non-verbaal plaats! Wat is het effect daarvan op communicatie, samenwerking en leiderschap? Dat is ervaringsleren in de darkroom.

Zwart vlak met witte tekstbalonnetjesDe deelnemers gaan op een leuken en leerzame manier met elkaar aan het werk. De in te zetten opdrachten zijn afhankelijk van de vooraf gekozen thema’s en doelen om als effectieve leerzame teambuilding in te zetten. De opdrachten worden in het donker nabesproken door onze trainer of teamcoach. Zowel het effect van het donker op de groepsdynamiek als het effect daarvan op de groepsleden is onderwerp van reflectie. De donkere context zorgt ervoor dat de effectiviteit van de ‘dialoog in het donker’ in hoge mate wordt beïnvloed; meer dan tijdens welke bespreking, vergadering of overlegsituatie dan ook.

De darkroom is uitermate geschikt om in te zetten als bijvoorbeeld de volgende thema’s spelen:

  • imago versus identiteit
  • diversiteit (van binnenuit)
  • communicatie (luisteren, aandacht)
  • samenwerking, begrijpen en begrepen worden
  • contact maken (ook letterlijk)
  • anders/effectiever vergaderen
  • less is more
  • persoonlijke effectiviteit

Neem contact op Bel ons

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona