Er worden regelmatig Verdeep Democracy bijeenkomsten georganiseerd. Dat is supervisie op het inzetten van Deep Democracy, voor mensen die na het volgen van level 3 verder willen groeien in het gebruik van de methode en zienswijze.

De laatste bijeenkomst ging over de metaskills van de begeleider. Neutraliteit, compassie en ‘superluisteren’, zoals Jitske Kramer het genoemd heeft in haar boek. Wij (een groep bevlogen professionals) kwamen in Baarn bij elkaar, om ondergedompeld te worden in oefeningen en theorie. Oefeningen die in eerste opzicht wat vreemd overkwamen (‘laat je bewegen door de ruimte’ en ‘welke oudste zie jij aan het kampvuur zitten?’), leverden mooie inzichten op.

Deep Democracy, Jitske Kramer Wij hebben stilgestaan bij drie niveaus van bewustzijn en bij de verschillende communicatiekanalen. Er zijn er zoveel! En vaak maken wij maar gebruik van één of twee kanalen. Zonde! Tot slot hebben wij eigen casussen behandeld, middels een verrassend effectieve Deep Democracy vorm van intervisie. Kort en krachtig. Op naar de volgende Verdeep Democracy dag!

Wil jij meer weten over Deep Democracy of wat deze methode en zienswijze kan betekenen voor jouw team of jou als leidinggevende? Neem dan contact op met onze collega Sabine Mastwijk!