Hoe kan ik goede feedback geven? Hoe komen bedrijven bij jullie terecht? Hoe combineren jullie werkvormen met trainen? Trainen jullie ook sportteams? Een aantal van de vele vragen die 1 maart 2017 gesteld werden door de studenten van Universiteit Utrecht.

Één keer per jaar verzorgen we voor studenten van Universiteit Utrecht een kijkje in de keuken. Studenten die het keuzevak coaching- en consultingspsychologie volgen kwamen ook dit jaar een kijkje nemen om te leren hoe het er in de praktijk aan toegaat.

Middels de ‘doe-het-zelf slinger’ inventariseerde we wat de studenten graag tijdens het werkbezoek wilde leren. Daarna lieten we de deelnemers kennis maken met Outing Holland. We namen ze mee in de geschiedenis van Outing Holland, onze werkwijze en gaven toelichting op het transfermodel en de feedback regels. Daarna was het tijd om wat te gaan doen. Ervaring leert!

De gekozen Laser-opdracht bleek een schot in de roos. De studenten waren verrast dat een op het eerste gezicht simpele opdracht toch zoveel diepgang heeft. “Dat je zoveel uit een outdoor opdracht kunt halen…”, aldus een van de studenten tijdens de nabespreking. Het transfermodel hielp de studenten om naar hun eigen gedrag te kijken en dit te koppelen aan praktijksituaties.

Tot slot deelden we een aantal theorieën die we dagelijks gebruiken. Denk aan de leerstijlen van Kolb, het IPIG model en Deep Democracy. Geïnspireerd en voldaan gingen de studenten weer richting huis, sportvereniging of intervisiebijeenkomst. Sommige met een beetje meer inzicht over zichzelf en allemaal als jonge OH-ambassadeurs.

“Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het bedrijfsbezoek. De studenten hebben ervan genoten en vonden het heel interessant. De training op zich, maar ook zeker jullie als enthousiaste en gedreven personen wat betreft je vak heeft hen enorm geïnspireerd!” student en organisator Celine