Insiders weten het al jaren, we zijn bij Outing Holland nogal fan van ‘onze’ Utrechtse verhalenverteller Leon Giesen. Bekender onder naam Mondo Leone. Zijn verhalen en avonturen inspireren en verwonderen ons al jaren.

Vorig ontstond het idee om de wereld van Leon, vol verhalen en metaforen, samen te brengen met onze wereld; een wereld waarin mensen in organisaties op zoek zijn naar oplossingen en antwoorden voor allerhande organisatievraagstukken en waar werkvormen dienen als metaforen voor reflectie, inzicht en meer.

Afgelopen week hebben we twee try outs gedaan samen met het UMC Utrecht. De opzet bleek grote waarde te hebben voor de deelnemers. Leon vertelde over zijn avonturen, zoektochten, verwonderingen en ontdekkingen. Outing Holland verzorgde de momenten van ‘even stilstaan’ door samen met collega’s kort en krachtig te reflecteren op de belevenissen van Leon. Dit uiteraard tegen de achtergrond van de ontwikkelingen binnen de eigen organisatie en de eigen betekenis die deelnemers daar in hebben. Een afwisselend programma vol humor, ontdekkingen, (zelf)reflectie en verdieping.

Lees hieronder de reactie van een UMC-medewerker. Beter hadden we het zelf niet kunnen verwoorden.

Een avond op schatzoekavontuur met Leon, sterk meeleven en je inbeelden dat je zelf zo’n geweldige ontdekking doet. Erg leuk om bij te zijn en met collega’s te delen hoe jij in deze situatie zou reageren. Een avond met een meesterverteller en avonturier die je aan het denken zet en tips geeft om anders te kijken naar de wereld om je heen. Een avond met een onverwacht einde, waar je stil van wordt en met een glimlach op je gezicht naar huis fietst. Dank je Mondo Leone voor deze ervaring en dank aan Outing Holland en Merijne die ervoor zorgden dat wij dit mee konden maken!

Ik heb enorm genoten van het prachtige verhaal van Leon. Muziek, woord en beeld vloeiden in elkaar over. Zijn absurde avontuur zit vol met leerzame momenten en zijn perfecte aanknopingspunten voor zelfreflectie. Aan het eind van zijn verhaal blijkt hij de ultieme verbinder te zijn door wilskracht, lef, eigenzinnigheid en humor. Ik ben fan en heb me gelijk aangemeld voor z’n ‘club’.

Heb je interesse om zelf ‘Verhalen te vertalen’ samen met Mondo Leone? Laat het ons weten en we kijken samen naar het verhaal dat het beste bij jullie organisatie(-ontwikkeling) past.