Remko Sietsma Outing HollandRemko Sietsma
Directeur/ eigenaar

Mail Remko
LinkedIn

Ervaring leert

Als kind kon ik al moeilijk stilzitten. Toen ik me bewust werd dat ‘dingen doen’ voor mij een prettige manier van leren is, bleek dat ik niet de enige met deze leerstijl was. Er zijn er best heel veel… Toen de rust kwam, kwamen ook de boeken, de inzichten, de avonturen, de fouten, de ontdekkingen en andere inspiratiebronnen.

Expertise

De start van Outing Holland (1991) was de uitkomst van een afstudeerscriptie over de werkzame principes van outdoortrainen. Deze scriptie werd het fundament waarop Outing Holland ontstond. In mijn werk wil ik denken (hoofd), voelen (buik & hart) en doen (handen en voeten), doelgericht, met elkaar combineren. De wensen en behoeftes van de deelnemer(s) staan hierbij steeds centraal.

Mijn werk

Ik word warm van eigenaarschap. Van mensen die, intrinsiek gemotiveerd, zichzelf (en daarmee hun organisatie) willen ontwikkelen om zodoende van waarde te zijn voor klanten, patiënten, burgers, leerlingen, et cetera. Dat gaat over jezelf ter discussie durven stellen, nieuwsgierig zijn en vragen stellen over het eigen gedrag en de effecten daarvan. Met zulke mensen werken voelt zelden als ‘werk’. Naast mijn werk bij Outing Holland ben ik o.a. verbonden aan en met de Politieacademie, Verdraaide OrganisatiesHolland INcompanyLiberlei en het Ondernemerscollectief Welgelegen in Utrecht. 

Eigen – Aardigheden

Ik mijmer en puzzel graag over hoe iets wel of net iets anders kan, soms een beetje buiten gebaande paden. Van het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s voor grote(re) groepen ‘ga ik aan’. Ik werk graag met mooie voorbeelden uit het leven, bijzondere plaatjes en filmpjes, passende metaforen en modellen. Mijn adagium: Alles is winst!

Andere leuke dingen

Naast mijn werk ben ik ook van ‘dingen doen’. Ik zit graag op mijn zeilboot op het IJsselmeer of het wad. Sporten doe ik op een snowboard, spinfiets, mountainbike of racefiets. Ik ben groot fan van de Duits/ Keulse band BAP. Ook singer-songwriters waardeer ik zeer net als af en toe goede trancemuziek. Verder verplaats ik mij graag in oude (klassieke) Volvo’s.

Favoriete werkvorm

Mijn favoriete werkvorm is Leerling in leiderschap. Een programma dat ik ooit voor een klant mocht ontwikkelen, op basis van het gelijknamige boekje van collega Stefan Seykens. Van alle werkvormen die ik ontwikkeld heb, is dit degene die het meest dichtbij komt bij deelnemers. Niets is gespeeld, alles is echt. Deelnemers doen vaak indrukwekkende ervaringen op, die nog jaren resoneren. Ik heb een mooi vak.

 

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in beweging brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona