Remko Sietsma Outing HollandRemko Sietsma
Directie / Procesbegeleider / Adviseur

Mail Remko
LinkedIn

Ervaring leert

Toen ik me bewust werd dat ‘dingen doen’ voor mij een prettige manier van leren is, bleek dat ik niet de enige met deze leerstijl was. Er zijn er best heel veel…

Expertise

De start van Outing Holland (1991) was de uitkomst van mijn afstudeeronderzoek en -scriptie naar de werkzame principes van outdoortrainen. Deze scriptie werd het fundament van Outing Holland. Niet in de laatste plaats omdat ik niet de ‘extreem fysieke’ component belangrijk maakte, maar vooral steeds de juiste keuze van een opdracht of een werkvorm centraal stelde. Hier lees je overigens meer over onze fundamenten.

Mijn werk

Ik word warm van verantwoordelijkheid nemen. Van mensen die, intrinsiek gemotiveerd, zichzelf (en daarmee hun organisatie) willen ontwikkelen om zodoende van waarde te zijn voor klanten, patiënten, burgers, leerlingen, et cetera. Dat gaat over jezelf ter discussie durven stellen, nieuwsgierig zijn en (feedback-)vragen stellen over het eigen gedrag en de effecten daarvan. Met zulke mensen werken voelt zelden als ‘werk’. Naast mijn werk bij Outing Holland ben ik o.a. verbonden aan en met de Politieacademie, Verdraaide OrganisatiesHolland INcompanyLiberlei en het Ondernemerscollectief Welgelegen in Utrecht. 

Eigen – Aardigheden

Sinds de start van Outing Holland heb met vele organisaties en opdrachtgevers in binnen- en buitenland samen mogen werken. Ik denk dat er weinig ervaringsgerichte werkvormen zijn die ik nog niet ken. Toch blijf ik altijd op zoek naar weer nieuwe vormen en werkwijzen. In 2017 wonnen wij een Gouden Giraf voor het beste leerevent van Nederland in de categorie ‘gedragsverandering’. We maakten ruim 2.500 medewerkers van een grote retailorganisatie ‘klaar voor de toekomst’. Het ontwikkelen en uitvoeren van dergelijke grootschalige actieve leer- of ontwikkelprogramma’s vind ik erg leuk, krijg ik (nog meer) energie van.

Andere leuke dingen

Naast mijn werk zit ik graag op mijn zeilboot op het IJsselmeer of het Wad. Sporten doe ik op een spinfiets, mountainbike of racefiets. In de winter sta ik graag op een snowboard. Ik ben fan van de Duits/ Keulse band BAP. Ook singer-songwriters waardeer ik zeer net als af en toe goede trancemuziek. Verder verplaats ik mij graag in een klassieke Volvo.

Favoriete werkvorm

Mijn favoriete werkvorm is Leerling in leiderschap. Een programma dat ik ooit voor een opdrachtgever mocht ontwikkelen, op basis van het gelijknamige boekje van collega Stefan Seykens. Van alle werkvormen die wij ontwikkeld hebben, is dit degene die het meest dichtbij komt bij deelnemers. Deelnemers doen vaak indrukwekkende ervaringen op, die nog jaren resoneren. Daarnaast werk ik graag met en voor echt grote(re) groepen (> 250 personen).

 

Ervaring leert
Klantwaardering
Trotse partner van

Logo Dag van de Teamontwikkeling

Meer weten?
Instemming
Contact