Voor een klant hebben we een training gegeven over Controle vs Vertrouwen in combinatie met Het Nieuwe Werken. Wat zijn de gevolgen van het flexwerken, een veranderende omgeving en organisatie en het overdragen van eigenaarschap voor medewerkers en leidinggevenden?

Tijdens de training kwam al snel de vraag: “Hoe geven en krijgen we vertrouwen binnen onze organisatie?”. Aan de hand van de TEDTalk van Brené Brown zijn we op zoek gegaan naar het antwoord. Deze TEDTalk is al meer dan 20.000.000 (!) keer bekeken en gaat over de kracht van kwetsbaarheid. Wat dat te maken heeft met vertrouwen? Kijk dan eerst de TEDTalk hieronder of op Ted.com.

Volgens Brené willen we verbinding voelen en ervaren. Dat bereiken we door kwetsbaar te zijn. Iedereen heeft zo zijn of haar onzekerheden en we doen ons uiterste best om die niet zichtbaar te laten zijn. Dat doen we bijvoorbeeld door controle te willen hebben op situaties, collega’s, werkzaamheden en emoties. Paradoxaal creëren we hiermee geen verbinding maar eerder beperkingen en afstand. Bij kwetsbaarheid ontstaat meer verbinding en juist in die verbinding schuilt vertrouwen.

Geven of krijgen van vertrouwen gebeurt als er verbinding is. Hoe? Vraag om hulp, geef aan dat het soms lastig is, toon en bespreek emoties, wees niet bang of angstig om jezelf te zijn. Kortom, durf kwetsbaar te zijn. Dan ontstaat ruimte voor ontwikkeling en sta je in je kracht.

Naast dit onderdeel hebben we de Managementtrechter gebruikt en hebben we verschillende oefeningen gedaan om inzichtelijk te krijgen wat de effecten zijn van controle of vertrouwen. Benieuwd naar de mogelijkheden van deze training voor jou? Bel ons (030-2962456) of mail naar ons kantoor.