Nieuwsupdate november 2020
Allesbehalve stilzitten

In deze nieuwsupdate november 2020 nieuws over;

Hoe het bij ons is

Update hoe het bij ons is achter de schutting Hoewel we momenteel weinig uitvoering hebben, zitten we allesbehalve stil. We doen steeds meer via het scherm, we bedenken nieuwe programma’s en werkvormen, we staan vaker in de advies- en coachstand en we denken alvast na over 2021, het jaar waarin we 30 jaar bestaan! Hier een korte update over hoe wij deze crisisperiode doorkomen. Hoe het bij ons is.

Toen in maart de samenleving op slot ging, viel er ook een groot gat in onze planning. 90% van onze activiteiten werd geannuleerd en – vooral – verplaatst naar een nader te bepalen datum. We werkten afwisselend thuis en op kantoor op gepaste afstand. De financiële tegemoetkomingen van de overheid hebben we noodzakelijkerwijs omarmt. Ondertussen onderzochten we de mogelijkheden van nieuwe werkvormen en – waar nodig – online mogelijkheden.

Toen de coronamaatregelen in mei langzaam maar zeker versoepelden, klopten relaties direct weer aan en vulde de planning zich weer snel. Fijn! Dit gaf hoop voor de 2e helft van 2020.

September was weer als vanouds, vol energie en met – nieuwe – Coronaproof programma’s. Opmerkelijk hierbij is de wens van vooral publieke organisaties in de veiligheidsdomein en ziekenhuizen om, ondanks de drukte, te blijven trainen en ontwikkelen.

Met de laatste maatregelen om het virus te beteugelen, raakt de planning weer leger en verplaatsen programma’s zich naar Q1 van 2021. In tegenstelling tot dit voorjaar lijken veel organisaties overigens beter voorbereid te zijn op de crisis (ervaring leert…). Voor ons betekent dat, dat er organisaties zijn die het ontwikkelen van teams en medewerkers juist ook in deze tijden van fysieke afstand, belangrijk blijven vinden. Belangrijk voor de verbinding, de samenwerking, de communicatie, enzo meer.

Mocht je nog twijfelen over het inzetten van een bijeenkomst, neem gerust contact met ons op. Je hoofd staat er misschien niet naar, maar wij weten exact wat – coronaproof – kan. We denken graag mee hoe we voor jullie organisatie leer- en ontwikkelprogramma’s mogelijk kunnen maken.

Team Outing Holland


Leiderschap in ziekenhuizen

Leiderschap van passagier naar bemanningslid

De pandemie vraagt veel van het zorgpersoneel. Het is alle hens aan dek. Maar hoe zorg je er als leidinggevende in de zorg voor dat ieder teamlid bemanningslid is en geen passagier? Deze en vele andere vragen staan centraal tijdens de leiderschapsprogramma’s die we voor twee ziekenhuizen verzorgen.

In veel organisaties was tijdens de eerste lockdown weinig ruimte voor de ontwikkeling van medewerkers en teams. Maar, afzonderlijk van elkaar, kwamen in diezelfde periode twee ziekenhuizen naar ons toe met de vraag of we mee wilden denken over een leiderschapsprogramma. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van leiderschap is dit een vraag waar we wel raad mee wisten! Vanuit ons zusje Holland INcompany gingen we aan de slag.

Ontwerp van een leiderschapsprogramma

De leiderschapsprogramma’s bestaan uit diverse modules. Als gids adviseerden wij bij de inhoud van de modules. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als veranderkracht, diversiteit & inclusie, eigenaarschap, teamontwikkeling en coachend leiderschap. Elk ziekenhuis zijn eigen programma op maat.

Beide trajecten zijn gebaseerd op de principes ‘Doen wat nodig is’ en ‘Samen de brug bouwen terwijl we er overheen gaan’. Dat betekent dat het programma in ontwikkeling blijft, omdat een beweging binnen de organisatie iets anders vraagt of omdat deelnemers voor andere uitdagingen komen te staan. Voor de eerste groepen kan het programma er anders uitzien dan voor vervolggroepen..

De modules zijn offline waar het kan/mag en online als de situatie daarom vraagt. Ideaal voor de omstandigheden die in deze tijd regelmatig veranderen.

Meer info?

Op zoek naar meer informatie over onze leiderschapsprogramma’s? Bel 030-296 24 56 of mail onze specialist. We lichten onze werkwijze graag nader toe.


Locatie gezocht?

Logo Onemeeting.com

Al bijna 30 jaar werken we op locaties in heel Nederland (en daar buiten). We hebben zo onze favoriete locaties, maar we zijn ook altijd op zoek naar nieuwe inspirerende plekken. Een zoektocht die vaak tijd kost. Sinds kort hebben we samenwerking met ‘s lands grootse zakelijke locatieplatform; onemeeting.com. Zij zullen ons en onze relaties als locatiepartner ondersteunen bij het vinden, verzorgen en boeken van locaties.

Op dit moment zijn we natuurlijk nog wat beperkt in en om locaties in het land te vinden, maar we kijken uit naar het moment dat we weer het hele land kunnen bestrijken. Als de coronabeperkingen weer enigszins terug naar normaal gaan verwachten we dat de behoefte om fysiek bij elkaar te komen na de maatregelen groot zal zijn. Samenkomen om opnieuw met elkaar in contact te komen en aan de slag te gaan. Hiervoor hebben we trouwens een speciaal programma ontwikkeld; re-connect your team. Een programma dat we overigens ook samen met onemeeting.com aanbieden. Onemeeting.com is een gratis boekingsplatform voor zakelijke bijeenkomsten met een overzicht van 2.000+ locaties in de Benelux. Samen delen we de overtuiging dat mensen elkaar zullen blijven ontmoeten, ook in een digitale samenleving.


Ervaring leert online

Online werkvorm in beeldErvaring leert, zo ook voor ons. De afgelopen maanden hebben we diverse verzoeken gekregen om ervaringsgericht leren te vertalen naar online mogelijkheden. Uitdagend en leerzaam, want hoe blijf je trouw aan je werkwijze als je ineens niet meer fysiek bij elkaar kan komen? Wij hebben als aanvulling op ons aanbod, meerdere online interactieve werkvormen ontwikkeld die bij ons passen en waarbij we mensen in beweging zetten. De werkvormen zijn geschikt voor teambuilding, teamontwikkeling of leiderschapsontwikkeling.

Hoe zien een online werkvorm er uit?

In de online werkvormen zetten we, net als in de offline programma’s, de ervaring centraal. Deelnemers krijgen een opdracht die in bepaalde tijd volbracht dient te worden. Vervolgens reflecteren we met behulp van de procesbegeleider op de uitvoering van de opdracht en de opgedane ervaring. Thema’s die we op deze manier bijvoorbeeld behandelen:

  • Aansturingsstijl van leidinggevende
  • Effectiviteit van communicatie
  • Informatieoverdracht en besluitvorming
  • Samenwerkingsdynamiek binnen het team

In de nabespreking maken we zo snel mogelijk de transfer naar de dagelijkse – on- & offline – praktijk.

Verschillende opdrachten

We hebben verschillende opdrachten ontwikkeld waarbij meerdere deelnemers (van 1 tot 25) aan de bak moeten. Denk aan:

  • Met elkaar bouwen aan fysieke of digitale constructies
  • Geld verdienen (of verliezen!) door met of tegen elkaar te spelen
  • Geblinddoekt gezamenlijk opdrachten uitvoeren
  • Dilemma game, om met elkaar tot consensus te komen

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact op met één van onze specialisten om te kijken hoe onze werkvormen in te zetten zijn in jouw on- en offline wereld.