Zakelijk Zonnige Zomertips

“Ik ga op vakantie en neem mee…”

De zomer is inmiddels begonnen. De vakanties zijn aanstaande. Komende weken vliegen we uit over de wereld of blijven we in eigen land om te genieten van een welverdiende vakantie.

Toen vorige week tijdens de lunch iemand de bekende startzin opperde; “Ik ga op vakantie en neem mee…”, kwamen er zoveel verrassende en leuke dingen op tafel. Het leek ons daarom leuk om de tips met onze relaties te delen. Zo kan de voorpret alvast beginnen.

1. Spectacles

De Snapchat bril

Spectacles bril Sinds een maandje, kunnen ook Nederlanders de Snapchat Spectacles bestellen. Deze combinatie van een zonnebril en camera wordt door Snapchat gemaakt en is verkrijgbaar in drie kleuren. Met de Spectacles-bril is het mogelijk om filmpjes van maximaal 30 seconden op te nemen en deze op je Snapchat Story te plaatsen. De video’s zien er zowel in horizontaal als verticaal formaat beeldvullend uit.

2. De Cirkel

Boek over radicale transparantie

Kaft boek De CirkelVoor degenen die de Spectable bril overwegen is De Cirkel een ‘must read’. De film draait inmiddels in de vaderlandse bioscopen. Typisch zo’n gevalletje van “het boek is beter”.

Het boek van Dave Eggers is al weer enige jaren oud, maar actueler dan ooit en op weg om een heuse klassieker te worden. Het boek volgt het leven en werken van Mae Holland. Ze kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails, sociale media, betalingsverkeer en aankopen van de gebruikers zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid, radicale transparantie en gemeenschapszin is aangebroken.

“De Cirkel is een intelligente, geestige en spannende roman die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, onze toekomst, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.”

3. Komoot

Dé fiets- en wandel-app

Logo App KomootDe vakantie is vaak ook de tijd om te fietsen en wandelen. Komoot is de wandel- en fiets-app van dit moment. Het is een reisgids, navigatiesysteem en computer in één. Uit eigen ervaring weten we dat deze app alle andere app’s of routeplanners ver achter zich laat. Of het nu Strava, Polar, Runtastic of Runkeeper is. Hij brengt je op plekken die je niet voor mogelijk houdt en hij houdt rekening met je niveau en de aard van de gewenste inspanning. Gratis te downloaden (eigen gebied cadeau, andere regio’s kleine prijs).

4. Management & Consulting

Het vakblad mee op reis

Kaft M&CHet stapeltje ongelezen vakbladen gaat bij één van de collega’s steevast mee in de vakantiekoffer. Haar advies deze vakantie; de juli-editie van het vakblad Management & Consulting (M&C).

M&C is het platform voor hen die zich bezighouden met organisatie- en veranderkundige vraagstukken en oplossingen binnen organisaties. Naast de e-mailnieuwsbrief en een website beschikbaar met o.a. nieuws en wekelijks bijgewerkte online bibliotheek met rapporten, artikelen, oraties en andere vakpublicaties voor de organisatieprofessional, is er dus ook het vakblad. Het magazine Management & Consulting besteedt aandacht aan de professionalisering van de beroepsbeoefenaar en doet verslag van ontwikkelingen in de adviesbranche.

Waarom moet je de zomereditie in je koffer stoppen? Omdat er enkele bekende professionele vrienden mooie bijdrages hebben geleverd zoals; Peter Rombouts, Ben Kuiken, William Strobbe, Rob Wagenaar, Rob Briner en Rens van Loon. Maar bovenal omdat de onderwerpen ons raken. Kijk zelf maar.

5. Opblaasbare jacuzzi

Voor de thuisblijver

Opblaasbare JaccuziOmdat niet iedereen op vakantie gaat, ook nog iets voor de thuisblijvers; De opblaasbare jacuzzi!

Met slechts één druk op de knop is het genieten geblazen: pure ontspanning voor gemiddeld 4 personen. Hoe heerlijk is het te relaxen in je eigen verwarmde jacuzzi. De meest opblaasbare jacuzzi’s zijn gemaakt van best wel stevig materiaal waardoor het niet te merken is dat het om een opblaasproduct gaat. Terwijl de opblaasjacuzzi, in tegenstelling tot een ‘echte’, wel handig is op te bergen. Wees er snel bij, want de vraag is groot.

Geniet van de zomer!