Wat is Qubiq?

Qubiq is een door Outing Holland ontwikkelde actieve werkvorm die opvallend makkelijk in te zetten is en complexe dingen bespreekbaar maakt. De aloude kubus wordt ingezet als intrigerend leermiddel. De kunststof kubussen hebben oneindig veel toepassingen. De kracht van Qubiq is dat het dwingt om snel tot de kern door te dringen.

De QubiqQubiq is ontstaan tijdens een creatieve sessie en vormt inmiddels een vast onderdeel van de toolkit van onze trainers, teamcoaches en facilitators. De kubus kan gebruikt worden als persoonlijk leermiddel en feedbackinstrument. Vele theorieën worden ermee overzichtelijk gepresenteerd en begrijpelijk gemaakt. Daarnaast maakt het middel processen en onderlinge verhoudingen zichtbaar. Zo kunnen de kubussen bijvoorbeeld de leden van een team representeren. Vervolgens kan het team met de kubussen een opstelling maken die staat voor het gezamenlijk teambeeld.

In de praktijk blijkt dat door de inzet van Qubiq complexe situaties snel verduidelijkt kunnen worden. Leuk en leerzaam, met als bijvangst dat je er wat aan overhoudt!

Thema’s

Qubiq is een werkvorm geschikt om in te zetten als de volgende thema’s spelen:

  • Feedback geven en ontvangen
  • Kwaliteiten en valkuilen bespreekbaar maken
  • Communicatie en samenwerking anders dan anders bespreekbaar maken
  • Leuke start van teamontwikkeling, teamcoaching of besluitvormproces.

Neem contact op Bel ons

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in beweging brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona