Al sinds 1991 houden we ons bezig met outdoortrainingen. Niet zo vreemd dus dat we als dé outdoortraining-specialist van Nederland worden beschouwd. Onze outdoortrainingen zijn vrijblijvende of recreatieve programma’s. Het zijn doelgerichte en verdiepende trainingen in de buitenlucht, waar je overigens niet persé heel fit voor hoeft te zijn. Daarnaast hebben we een enorme hoeveelheid outdoormateriaal die we gebruiken voor de outdooropdrachten. Hiermee kunnen we ook groepen van een paar honderd personen tegelijk trainen. We worden dan ook vaak gevraagd om trainingen van anderen te ondersteunen met mensen, materiaal of onze expertise.

Aanpak

Kenmerkend voor een outdoor training is de functionele scheiding tussen de facilitaire kant en de trainingskant. Er gaat dan ook altijd minstens één instructeur mee tijdens een outdoor training. Hij of zijn houdt zich alleen bezighoudt met de opdrachtinstructie en praktische zaken als materiaal, logistiek en veiligheid. Daardoor kan de trainer zich volledig concentreren op het proces, de gedragscomponent van de training. De trainer verzorgt de procesbegeleiding en faciliteert het feedbackproces tijdens de nabesprekingen. Deze nabesprekingen vinden steeds direct na iedere opdracht plaats, waarbij steeds het relevante gedrag  bespreekbaar wordt gemaakt. De trainer zorgt steeds voor een gedegen transfer van de ervaringen van deelnemers in de opdracht, naar hun dagelijkse werksituatie. Hoe dat precies werkt lees je hier.

Uitdagingen

Voor het zichtbaar en bespreekbaar maken van gedrag zijn outdoor trainingen ideaal en krachtig instrument. Daarom worden outdoor-opdrachten voor uiteenlopende onderwerpen ingezet. Denk aan samenwerking, leiderschap, veranderen, teambuilding en persoonlijke effectiviteit. Outdoor trainingen zijn vaak maatwerk en bestaan uit een combinatie van kortcyclische opdrachten, die de deelnemers uitdagen en uitnodigen met elkaar te ervaren en te reflecteren op zaken als…

  • taakverdeling en aanpak
  • stijlen van leiderschap
  • informeren en om info vragen
  • communicatie en overleg
  • competitie en coöperatie
  • omgang met veranderingen
  • zorg voor de ander
  • et cetera

A.S. Watson Group

Ervaring leert
Klantwaardering
Meer weten?
Contact