Deze activiteit is coronaproof!

De wijsheid van de groep

Je hebt vast wel eens van het begrip ‘hackathon’ gehoord. Een begrip dat je wellicht koppelt aan bijeenkomsten waar computernerds dagen achter elkaar slimme dingen doen die verder niemand begrijpt. Jammer dat het beeld van hackatons soms wat schimmig is, want hackathons zijn waardevolle bijeenkomsten waar de wijsheid en het potentieel van de groep wordt benut. Door de intensiteit en – vaak ook – het competitie-element leiden hackatons tot bijzondere gezamenlijke prestaties.

Definitie hackathon

Het woord hackathon is een samentrekking van hack en marathon. Middels een doelgerichte opdracht (hack) dient in een bepaalde – beperkte – tijd (marathon) een innovatieve en creatieve oplossing te worden bedacht omtrent een bepaald thema of probleem. Outing Holland verzorgt hackathons voor organisaties als brainstorm voor nieuwe ideeën voor diensten, producten of bij verandering.

Zo werkt het

Bij de start van een hackathon beginnen we met een korte instructie van de do’s and dont’s voor een effectieve hackathon. Daarna gaat de klok lopen en start een dynamische race tegen de klok. Op de locatie, die we samen hebben uitgezocht, zijn alle benodigde middelen (laptops, creatieve materialen, printers, happen, slokken, muziek, etc.) uiteraard aanwezig.

Aan het einde van de hackathon presenteren de teams hun ideeën aan de andere teams. Samen met een vakjury beoordelen de teams de beste ideeën. De winnaar ontvangt een prijs en – als het even kan – worden de ideeën daadwerkelijk uitgevoerd.

Hackathons winnen aan kracht door een goed uitnodigingstraject, goede begeleiding, veel deelnemers, vreemde inspirerende locaties en afwijkende tijdstippen (’s nachts).

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op Bel ons

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona