Deze activiteit is coronaproof!

De Efficiency Game

Katapult tijdens de efficiency game

Tijdens een Efficiency Game krijgen teams uiteenlopende outdooropdrachten. Tijdens de korte buiten opdrachten wordt geld verdiend door targets te halen, maar… targets overschrijden betekent geld inleveren!

Bij de afsluitende opdracht bouwen teams een levensgrote katapult. Men kan tijdens deze eindopdracht investeren in het behalen van een teamtarget (vergelijk: afdelingstarget) én in een overalltarget (vergelijk: organisatiedoelen). Waar zal men in investeren? Wat levert het meeste op; het eigen belang dienen of dat van alle anderen samen?

Na afloop van het programma bespreken de trainers het team-functioneren na. Dit uiteraard tegen het licht van het behaalde resultaat.

Vertaling naar de dagelijkse praktijk

Deze serious game houdt een spiegel voor over de wijze waarop dit (bedrijfs)resultaat tot stand is gekomen en hoe men heeft gehandeld. Hoe verhouden samenwerking (samen het beste resultaat) en competitie (ons team het beste resultaat) zich tot het gedrag, de beloning en het klantbelang in de dagelijkse werksituatie?

Thema’s

De Efficiency Game is geschikt als leerzame teambuilding bij de volgende thema’s:

  • groepsprocessen en Kolb leren
  • team denken versus organisatie denken
  • eigen verantwoordelijkheid
  • werken aan één gemeenschappelijk doel
  • return on investment
  • synergie

 

Neem contact op Bel ons

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona