Het is lente! En terwijl we ervan genieten dat we weer vaker buiten met teams leren en ervaren, is het ook de hoogste tijd om in actie te komen voor de bijen! De inheemse wilde bijen en de Nederlandse honingbijen worden namelijk met uitsterven bedreigd. En omdat wij mensen afhankelijk zijn van bijen voor ons voedsel is het tijd voor actie!

Honey Highway*

Om de bijen te behouden en terug te brengen stuurden we begin dit jaar naar een groot deel van onze vaste relaties een zakje Honey Highway bloemenzaad. In het zakje zitten 10 verschillende soorten zaden om te verspreiden. April is dé tijd om te gaan zaaien! Daarom hier enkele zaaitips voor degenen die het bloemenzaad hebben ontvangen.

Zaaitips

  • Zoek een geschikte plek (waar, indien grasveld, niet gemaaid wordt). Hierbij geldt hoe schraler de grond des te meer soorten komen op.
  • Maak de grond los.
  • Strooi de zaadjes uit op de kale bodem.
  • Hark of stamp de grond licht aan.

Geen Honey Highway bloemenzaad in je bezit maar ben je wel geïnteresseerd? Bestel dan een zakje door een mail te sturen naar info@outingholland.nl

Boekentip over zelfsturing en bijen

Terwijl je wacht tot de bloemen groeien en de bijen hun werk doen, hebben we nog een goeie boeken tip; De bijenherder van Rini van Solingen. En boek dat met behulp van het verhaal van een schapenherder die imker wordt, laat zien hoe je leiding kan geven aan zelfsturende teams. Het boek leest lekker weg en biedt handvatten om direct toe te passen. Aanrader dus!

*Honey Highway is een initiatief van imker Deborah Post. Haar stichting initieert het inzaaien van bermen van rijkswegen, provinciale wegen, spoorrails en waterdijken met wilde bloemenzaden.