Sinds kort hebben wij aan ons brede palet van actieve werkvormen een nieuw concept toegevoegd: TRAIN-ing. Treinen en modelspoor als metafoor voor uiteenlopende gedragsmatige thema’s. ‘Innovative business play’ noemen wij dat!

Treintjes en treinen, wie is er niet groot mee geworden of wie maakt er geen gebruik van? Bijna iedereen heeft wel iets met treinen. De logistieke complexiteit van het bouwen van ingewikkelde spoorbanen is vanaf nu als krachtige werkvorm beschikbaar. Het gaat niet om het doel, maar om de weg – of beter gezegd het spoor – ernaartoe.

In deze werkvorm is het aanleggen van rails en spoor en het transporteren van treinen met haar wagons en specifieke bagage een metafoor voor zeer veel dagelijks voorkomende thema’s die spelen op afdelingen en in teams. Spoor verbindt en rails moet gelegd worden. Wissels geven richting, op overgangen wordt gebotst, bruggen bouwen is essentieel, dienstregelingen zijn belangrijke afspraken, te hoge snelheid ontspoort. Hoeveel lading kan een wagon hebben? Wie is de locomotief en wie de aanhangers? En hoe verdelen we de spanning over het traject?

TRAIN-ing is een instrument om tot krachtige doelgerichte interventies met verdiepende nabesprekingen te komen waarbij de transfer naar de eigen werksituatie centraal staat. Het wordt uitgevoerd met zogenaamd grootspoormaterieel. Grote materialen die binnen én buiten(!) kunnen worden ingezet. Er zijn diverse varianten voor groepen van tien tot honderd personen.

TRAIN-ing is onder andere geschikt bij de volgende thema’s:
– communicatie
– samenwerking
– besluitvorming
– onderhandelen
– ik-, wij-, zij-denken
– leidinggeven

Meer weten? Neem contact op met één van onze trainers (030-2962456) om de mogelijkheden te bespreken.