LEGO® SERIOUS PLAY® nu ook bij Outing Holland

LEGO, speelgoed voor onze kinderen? Vergeet het maar. LEGO is een universele taal die zowel door kinderen als door volwassenen wordt verstaan. Sinds enige tijd mogen wij ons ‘Trained LSP facilitator’ noemen van de LEGO® SERIOUS PLAY® methode.

LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) is in de jaren negentig door LEGO zelf ontwikkeld vanuit de visie van de CEO die de verbeelding terug wilde in zijn organisatie omdat de concurrentie van andere soorten speelgoed de bekende blokjes uit de speelgoedwinkels dreigde te verdrijven.

LSP is een krachtige methode die grote en kleine organisaties helpt bij vraagstukken op het gebied van strategieontwikkeling, communicatie, productontwikkeling, innovatie, samenwerking, jaarplannen maken, leiderschap, enzovoorts.

Waarom zou een organisatie LSP gebruiken? Ook hier geldt ons credo; Ervaring leert! Strooi een bak Lego uit op een tafel en iedereen gaat er vroeg of laat mee bouwen. Het maakt niet uit of het klopt of mooi is. Iedereen kan iets van Lego maken. Met Lego kun je makkelijk een model bouwen waarmee je iets uitdrukt, bijvoorbeeld een situatie, je identiteit, kansen, bedreigingen, interactie, doelstellingen, et cetera.

De speelse manier van werken werkt drempelverlagend. Iedereen komt aan bod, ook diegenen die meestal op de achtergrond blijven. Wat helpt is dat deelnemers niet direct over zichzelf hoeven te praten. Je bespreekt steeds het model dat je gebouwd hebt volgens het principe van storytelling aan de hand van metaforen. De steentjes spreken.

LSP wordt steeds populairder, ook in Nederland. Workshops zijn er voor groepen in alle soorten en maten en voor uiteenlopende doelstellingen. Afhankelijk van de zwaarte van de problematiek duren workshops LSP minimaal een dagdeel tot maximaal twee dagen.

Als je wil weten wat LSP voor jouw team en/of organisatie kan betekenen, neem dan contact op met Remko Sietsma.

Let’s build!