We vieren dit jaar ons 175-jarig jubileum en willen dat op een leuke en leerzame manier vieren en daarnaast drie onderwerpen doelgericht met elkaar verbinden; TROTS – TEAMS – TOEKOMST.” Dat was de vraag waar een klant eind 2016 voor bij ons aanklopte. “O ja, het is voor de gehele organisatie zo’n 3000 medewerkers…“. We ontwikkelden een groots event op het kruispunt van organisatieontwikkeling, innovatie en professioneel plezier.

Alles begon met de inspirerende startvraag; Stel dat we aan ruim 3000 medewerkers zouden vragen “heb jij ideeën voor de toekomst van jullie eigen organisatie, hoeveel ideeën zouden we dan krijgen?”. De antwoorden liepen uiteen van 1000 tot 9000 ideeën. Wow! Stel je eens voor dat we zoveel wijsheid en denkkracht bijeen zouden kunnen brengen…. Hoe ziet dat eruit?

Vanaf maart dit jaar verzorgden we in samenwerking met Marc van Laere Producties voor deze klant een grote Future Challenge met als uitgangspunt om samen het verleden te vieren en samen de toekomst te verrijken. Een traject van enkele maanden waarbij alle filialen en andere functionele teams van de hele organisatie ideeën mochten bedenken en insturen, verdeeld over 5 categorieën. De ideeën diende bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en groei van de eigen organisatie. De beste ideeën werden beloond met uitvoering van het idee.

Op 21 mei was het zover, in de Midden Nederland Hallen te Barneveld kreeg elk filiaal/ team de gelegenheid om op een heuse (Future)markt hun idee aan de man/vrouw aan te brengen. Het idee zo te presenteren dat collega’s en een deskundige (geheime) vakjury overtuigd zouden raken van de kracht van hun idee. Per categorie werd door de vakjury één winnaar gekozen. Daarnaast was er de publieksprijs. Deze prijs kwam tot stand door gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde app. Alle winnaars werden tijdens een knallende feestelijke award-uitreiking in het zonnetje gezet.

Na afloop van deze Future Challenge zijn alle ideeën door het Management Team van de organisatie tegen het licht gehouden. Inmiddels worden meerdere ideeën al verder uitgewerkt.

“Dankzij jullie inzet hebben alle collega’s een superdag gehad en gingen ze vol inspiratie en energie weer terug naar huis en dat is precies wat we allemaal soms even nodig hebben.“, liet de opdrachtgever direct na afloop weten. “Vanaf het eerste moment zat de juiste energie er meteen in en alles liep naadloos in elkaar over waardoor het een heel mooi traject is geworden dat alle aanwezigen nog lang zal bijblijven”.

Een deelnemer verwoordde het als volgt; 

“Leuk en belangrijk dat wij als medewerkers mee mogen denken over de toekomst van ons bedrijf “.  

Wat begon met een eenvoudige vraag werd een uitdagend corporate ontwikkelprogramma die het eigenaarschap op het meedenken over de toekomst een klein beetje meer bij de medewerkers legde.


Wil je ook eens nadenken over hoe je de denkkracht van medewerkers op een uitdagende manier verder kunt ontsluiten? Neem eens contact op met Remko Sietsma.