Januari 2017, tijd om met elkaar naar onze bijdrages in 2016 te kijken. Gezamenlijk keken we terug en vooruit met behulp van de ‘doe-het-zelf slingers’. Lees meer over ons gezamenlijk functioneringsgesprek met slingers!

Waarom gezamenlijk?

Bij het traditionele functioneringsgesprek hoor je alleen 1-op-1 van je leidinggevende hoe hij/zij vindt dat je functioneert. Maar hoe leuk en waardevol is het om 360 graden feedback te krijgen van alle collega’s waar je dagelijks mee werkt? Wat vinden zij jouw positieve punten, wat kan je nog verbeteren, waar willen ze je graag bij helpen, etc.?

‘Je eigen functioneren bespreken met je directe collega’s. Spannend? Best een beetje, maar achteraf gezien zó waardevol.’ 

Slingers voorbereiden

Om het gezamenlijke functioneringsgesprek vorm te geven kozen we één van onze nieuwste werkvormen; de ‘doe-het-zelf slinger’. Een slinger met blanco vlaggetjes die je zelf kunt (in)vullen.
Ter voorbereiding op het gezamenlijke gesprek maakten we ieder een eigen ‘functionerings-slinger’. Een vlaggenlijn met daarop een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik naar wat komen gaat. De vlaggen geven antwoord op vragen als:

  • Waar kijk ik met een goed gevoel op terug?
  • Wat zijn mijn verbeterpunten?
  • Welke opleiding zou ik willen volgen?
  • Waar kunnen collega’s mij bij helpen?
  • Waar krijg ik energie van?
  • Wil je mij feedback geven over mijn…

In de voorbereiding bood de slinger een geweldige manier om eens even stil te staan bij ons eigen functioneren.

Het gesprek

Tijdens het ‘feestelijke’ gesprek presenteerde elke collega de eigen slinger. Ieder had de vlaggenlijn op zijn/haar eigen wijze ingevuld. Hele verhalen of steekwoorden. Na de presentatie van de slinger werd door de collega’s aanvullende feedback gegeven over het functioneren. Gefocust werd op de pluspunten, verbeterpunten en de wijze waarop collega’s elkaar nog meer zouden kunnen helpen. De feedback van collega’s is na afloop op de slinger geschreven, wat de functioneringsslingers en het feest compleet maakte.

Resultaat?

Een ruimte vol persoonlijke slingers met wensen, gedachtes en feedback. Een transparante en tastbare terugblik op het functioneren in 2016 en een vooruitblik voor aankomend jaar. Echt een aanrader!

Zelf aan de slag

Lijkt het je leuk en leerzaam om het gezamenlijke functioneringsgesprek met behulp van de ‘doe-het-zelf slinger’ ook met je eigen team te proberen? Laat het ons weten en we sturen je graag wat slingers toe met tips & tricks.

Ja, ik wil zelf aan de slag met de slingers