Feedback blijft een spannend onderwerp. Het lijkt een derde dimensie te vormen naast wat de natuur ons meegegeven heeft. Dus niet alleen maar vechten of vluchten, maar ook feedback ontvangen en geven. Kortom: écht de verbinding met de ander aangaan en contact maken vanuit de drijfveer om te willen helpen. Hoe mooi is het dan als een grote afdeling zelf besluit om met feedback aan de slag te gaan? Tijdens verlengde lunchtijd samen aan de slag om feedback een boost te geven, zo zou je het “Food for Thought” kunnen noemen.

Feedback

Vanuit deze basis is er voldoende kwetsbaarheid om met elkaar te delen wat als drempel ervaren wordt om collega’s aan te spreken. Geprikkeld denken deelnemers na over de verschillen tussen kritiek en feedback en belemmeringen en stimuli voor het geven van feedback. Met een vleugje humor delen zij hun ideeën met elkaar en mij.

Ik krijg er als procesbegeleider energie van een bijdrage te mogen leveren aan dit mooie proces. Ervaring leert. En daarom is het, ook wanneer wij het hebben over feedback, des te belangrijk om te gaan experimenteren en het gewoon te gaan doen.

Reactie van een deelnemer:
“Ik vond het leuk en heel interactief”

Ook interesse? Neem contact met ons op of kijk op: Coaching & Advies