Wat leuk! je hebt onze Dobbelsteen-mailing ontvangen en je bent geïnteresseerd om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

De drie speciaal ontworpen dobbelstenen zijn ooit bedacht om elkaar verhalen te vertellen; ‘Storycubes’. Je wordt uitgedaagd om een zo spannend, origineel of creatief mogelijk verhaal te verzinnen en te vertellen. Maar de stenen blijken ook uitermate geschikt voor andere werkvormen bijvoorbeeld in dialoog met collega’s, vrienden, familie en (vage) kennissen. Omdat wij de stenen regelmatig gebruik(t)en tijdens onze programma’s ontstonden er uiteenlopende varianten. Hieronder lichten we er graag ééntje toe, die je kunt gebruiken als kennismakingswerkvorm.

Mocht je zelf een leuke variant bedenken…, we houden ons aanbevolen uiteraard 🙂

Hoe werkt het?

Dobbeldialoog 2 varianten

Op de dobbelstenen staan verschillende icoontjes of afbeeldingen. Als je een voorstelrondje wil doen, geef dan de dobbelstenen aan de eerste deelnemer (je kunt natuurlijk ook zelf beginnen en het  – goede – voorbeeld geven). Deze gooit de stenen en wordt uitgenodigd om aan de hand van één, twee of drie bovenliggende plaatjes zichzelf voor te stellen. Iedereen associeert dan op zijn/ haar eigen manier.

Om wat meer richting (en spanning) te geven aan de kennismaking hebben wij bij elk plaatje een aantal vragen bedacht die je kunt gebruiken. Deze kun je hieronder downloaden. Geef iedereen dan een overzicht van de plaatjes en de vragen voordat je begint te dobbelen. Deelnemers mogen zelf de keuze maken welke vragen ze beantwoorden.

Een variant op bestaande vragen, is om aan de deelnemers zelf vragen te laten bedenken bij de afbeeldingen op de stenen. Deel de groep op in drieën en laat elk groepje een steen oppakken en vragen formuleren en op een flap zetten.

Download hieronder de vragen en ga aan de slag.
LET OP: er zijn 2 varianten uitgewerkt (Enigme & Sport), kijk even op het doosje welke variant je opgestuurd hebt gekregen. Mocht je de andere variant ook willen ontvangen, stuur even een mailtje aan [email protected]

Veel plezier!

Download vragen Enigme    Download vragen Sport

Extra:
Ben je in het bezit van beide varianten en op zoek naar een leuke manier om collectief het teamfunctioneren te bespreken?  Download dan onderstaande vragen.

Download vragen functioneren
Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! Wij geloven erin dat ervaring leert. Dat wil zeggen dat het‚ letterlijk en figuurlijk‚ in beweging brengen van mensen een effectieve manier is om te leren.

We ondersteunen opdrachtgevers bij de ontwikkeling en uitvoering van leer- en ontwikkeltrajecten met behulp van diverse ervaringsgerichte, actieve werkvormen, managementgames en outdooroefeningen.

Outing Holland

At Outing Holland you will learn by doing! We believe that experience teaches. That means that – literally and figuratively – bringing people in motion is an effective way to learn.

We support clients in the development and implementation of learning and development programs using various experiential, active work forms, management games and outdoor exercises.

Outing Holland scoort een 9,4 uit 10 op basis van 14 beoordelingen
Reviews

Outing Holland scores 9,4 out of 10 based on 14 reviews

Populaire werkvormen