Terugblik Beleef de Zandbak 2018

September 2018 – Inmiddels tikken de regendruppels weer tegen de ramen en koesteren we de rijke oogst opgedaan tijdens Zomerfestival Beleef de Zandbak eind augustus. Tijdens deze vierde editie stond leren, ontdekken, experimenteren en ontmoeten wederom centraal bij één van de vele workshops, de activiteiten in de buitenlucht en de kampvuren.

Remko geeft een workshop

Als partner van de Zandbak verzorgden we ook dit jaar een aantal workshops. Zo verzorgde collega Remko de workshop ‘Loslaten door anders vast te houden’. Aan de hand van de sleutels uit het boek ‘Anders vasthouden’ van Wouter Hart nam hij deelnemers mee in het vraagstuk ‘Hoe kan het toch dat organisaties zo graag een cultuur van verantwoordelijkheid willen, maar juist volgzaamheid creëren?’. Onderdeel van de workshop was een gave buitenopdracht die de deelnemers lang bij zal blijven.

Collega Thomas verzorgde tijdens het festival de workshop ‘De Chinese Highway: hoe een levensgrote knikkerbaan ervarend leert’. Deelnemers kregen de kans deel te nemen aan één van onze populairste werkvormen van dit moment. Met behulp van bamboe en elastieken werd een zo lang mogelijke ‘snelweg’ of ‘track’ gemaakt. Onze visie op ervaringsleren werd daarbij toegelicht en de interactiedynamiek werd nabesproken.

Het aanbod van de workshops was dusdanig, dat het onmogelijk is ze allemaal te benoemen. Één workshop kwam tijdens de evaluatie onder deelnemers vaak naar voren als ‘uitspringer in kwaliteit’. Dat was de workshop ‘Theory U: wat voor you?’ van René Meijer van Het Balkon; Een experimentele workshop met elementen uit Theory U, Taoïsme en Boedisme. Deelnemers werd geleerd wat de theorie kan betekenen voor henzelf.

Wat we ook niet onbesproken willen laten is de bijdrage van één vn onze partners: Yes, we connect!. Met behulp van een matchmakermachine kregen deelnemers de kans elkaar beter te leren kennen. De persoonlijke en kleurrijke badge toonde aan met wie je de hoogste overeenkomst had en met wie de minste. Een mooie manier om elkaar eens op te zoeken.

Voor diegenen die er niet bij waren (maar ook voor degenen die er wel bij waren…) hier nog een kleine foto-impressie.

Ben je er volgend jaar bij op donderdag 29 en/of vrijdag 30 augustus? Bestel nu alvast je kaartje, want we bestaan vijf jaar en we beloven een passend jubileumprogramma!