Wouter Hoogenboom 2019

Wouter Hoogenboom
Trainer | Procesbegeleider

Mail Wouter
LinkedIn

Ervaring leert?

Fietsen leer je niet in een boek. Dat is vallen en opstaan, reflecteren op wat beter kan en het vervolgens nog een keer proberen. Dat geldt ook voor leren in het werk. Zelf leer ik het beste door te doen, te experimenteren, fouten maken en nog een keer doen.

Expertise

Vanuit mijn achtergrond als organisatiepsycholoog probeer ik altijd wetenschap en de praktijk bij elkaar te brengen. Theoretische inzichten op gebied van teamontwikkeling, leiderschap en organisatieleren kunnen helpen om de bestaande praktijk vanuit een nieuw licht te bekijken. De praktijk helpt daarbij juist weer om op nieuwe ideeën en theorieën te komen. Het een kan niet zonder het ander.

Ik en mijn werk

Het geeft mij altijd een kick als ik naast mensen kan staan en ze helpen om zelf een ontwikkelstap te maken. In mijn werk wil ik altijd de condities neerzetten die leren en ontwikkelen maximaal bevorderen. Soms door te prikkelen en soms door uit te nodigen. Soms in een veilige omgeving waarin geëxperimenteerd en geoefend kan worden met nieuw gedrag en inzichten, maar soms ook juist in de praktijk waar fouten maken minder getolereerd wordt en er toch nieuw gedrag en nieuwe manieren van werken uitgeprobeerd moeten worden.

Passies en andere leuke dingen

Muziek! Van jongs af aan al ben ik bezig met intensief muziek luisteren en spelen van gitaar en de laatste jaren basgitaar. Soms alleen, maar het liefst met anderen. Hierbij vind ik de onderlinge connectie en synergie die ontstaat net zo mooi als de klank die uiteindelijk geproduceerd wordt. Verder kan ik erg genieten van uit eten gaan, spelletjesavonden met vrienden al dan niet onder het genot van een speciaalbiertje.

Eigen – Aardigheden

Ik ben onderzoekend, nieuwsgierig en gericht op het ontwikkelen. Met gevoel voor humor daag ik mensen graag uit om een stap te maken. Als muzikant ben ik een bassist. Als trainer en procesbegeleider gebruik ik dezelfde principes, namelijk goed luisteren, kijken en vanuit die observaties datgene geven wat er op dat moment nodig is.

Eigen – Wijsheid

Werken vanuit het principe ‘aansluiten bij wat er is’ en van daaruit een ontwikkelstap maken. Samen onderzoeken waar zitten de kwaliteiten en ontwikkelpunten van dat startpunt gaan oefenen en experimenteren met nieuw gedrag en te leren van die ervaring.

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona