Hidde van der Maat

Hidde van der Maat 
(Co-)Trainer

Mail Hidde
LinkedIn

Ervaring leert?

Hoe zet jij een Ikea kast in elkaar? Ik inventariseer en ga aan de slag! Welk gedrag laat jij zien? Ga je eerst denken en dan doen, of andersom? Ervaringsgericht leren laat snel natuurlijk gedrag zichtbaar worden, fascinerend vind ik het.

Expertise

Al voor mijn opleiding tot toegepast psycholoog observeerde ik graag gedrag van mensen. Vanuit de visie dat gedrag enkel voorkomt omdat het helpend voor je is (geweest). Je doet wat je doet, omdat het jou helpt. Wat doet iemand en waarom, zijn vragen die mij bezig houden Op individueel niveau én op groepsniveau.

Ik en mijn werk

Voordat ik begon aan de studie toegepaste psychologie heb ik veel gewerkt in de buitensport. Van wildwater kajakken tot abseilen en van diepzee duiken tot alpine sporten. Als het spannend wordt, worden mensen eerlijk. Ik vind het bijzonder om in de praktijk te ervaren dat niet zo zeer de activiteiten spannend hoeven zijn om het spannend te maken….

Eigen – Aardigheden

Ik deel graag mijn observaties met de groep. Hoewel ik vaak terug krijg dat ik empathisch ben ingesteld, deel ik soms ook de ‘spannende’ observatie. Een belangrijke voorwaarde die ik mijzelf altijd stel: Het mag spannend zijn, zolang het maar veilig is.

Passies

Mijn passie is mensen meenemen in waar ik energie van krijg. En dat is nogal wat! Menselijk gedrag, extreme sporten en lekker zitten op een terrasje. Tevens neem ik bij mijn hobby en functie als duikinstructeur graag mensen mee in de prachtige onderwaterwereld.

Eigen – Wijsheid

Ik geloof dat mensen de dingen die ze doen, niet zomaar doen. En waarom?… Met deze gedachte kijk ik met veel interesse naar iedereen om mij heen.

Ervaring leert
Klantwaardering
Meer weten?
Instemming
Contact