De werkvorm

Lego® Serious Play®, oorspronkelijk ontwikkeld om de verbeelding in de eigen organisatie terug te krijgen, is een door Lego en de Universiteit van Lausanne ontwikkelde trainingsmethode. Outing Holland is ‘trained LSP faciliator’ van deze methode. En daar zijn we blij mee, omdat de methode even effectief, veelzijdig als laagdrempelig is. Iedereen kan het. Schud een bak legosteentjes leeg en iedereen gaat aan de slag, ook mensen die meestal op de achtergrond blijven. Ervarend leren!

Van Lego kun je alles maken. En dus niet alleen een boot, een vliegtuig of een trein, maar ook een model waarmee je iets uitdrukt, bijvoorbeeld een bepaalde situatie, je identiteit, kansen, bedreigingen, interactie, doelstellingen, systemen, noem maar op. Samen stemmen we af welk thema bij jullie bijeenkomst centraal zal staan.

Wat in deze actieve werkvorm helpt is dat deelnemers niet direct over zichzelf hoeven te praten, maar over het model dat ze hebben gebouwd.

Aan het werk met Lego Serious Play

Diverse mogelijkheden

Leerzame teambuilding workshops Lego Serious Play duren een dagdeel tot maximaal twee dagen, afhankelijk van de zwaarte van de problematiek. En die kan heel divers zijn!

Thema’s

Lego Serious Play wordt ingezet bij (grote en kleine) vraagstukken op het gebied van onder meer:

  • strategieontwikkeling,
  • communicatie & samenwerking
  • productontwikkeling & innovatie
  • maken van jaarplannen
  • leiderschap

Neem contact op Bel ons

LSP logo nieuw

 

 

Ervaring leert
Klantwaardering
Meer weten?
Instemming
Contact