Menselijke verhoudingen in kaart brengen, kan dat? Ja! Sociomapping duwt mensen niet in hokjes door naar de individuele capaciteiten te kijken. Het brengt de onderlinge verhoudingen tussen de individuen in kaart en is daarmee zeer waardevol voor groepsprocessen. Onder begeleiding van een voor Sociomapping geaccrediteerde teamcoach vergroten teams hun effectiviteit door versterking en verbetering van de onderlinge verhoudingen.

Sociomapping is uitermate effectief en snel in te zetten. Met dit instrument wordt op snelle en eenvoudige wijze de complexe dynamiek van teams letterlijk in kaart gebracht. Via korte en eenvoudige vragenlijsten (denk aan vragen als: wie moeten meer contact met elkaar hebben, willen we optimaal samenwerken, wie is er belangrijk voor je in besluitvorming), wordt de collectieve opbrengst hiervan in een digitale, driedimensionale landschapskaart geplot.

Met deze Sociomaps ziet men hoe het team er op elk moment voor staat. Daarbij krijgt men duidelijk inzicht in de huidige en gewenste situatie ten aanzien van de onderlinge verhoudingen. Zo brengt Sociomapping de effectiviteit van samenwerking, communicatie of aanwezige kennis in de huidige situatie en de gewenste situatie in beeld en is daarmee een mooie start voor teamontwikkeltrajecten of meetinstrument voor tussentijdse evaluaties in teamcoaching.

Sociomapping is goed in te zetten bij de volgende thema’s:

  • Communicatie, samenwerking en besluitvorming in teams en afdelingen.
  • Het inzichtelijk maken van groepsprocessen en onderlinge verhoudingen.
  • Weergeven van afhankelijkheid, betrokkenheid en besluitvorming.
  • Opstarten dialoog van teamontwikkeling en teamcoaching.

Neem contact op Bel ons

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! Wij geloven erin dat ervaring leert. Dat wil zeggen dat het‚ letterlijk en figuurlijk‚ in beweging brengen van mensen een effectieve manier is om te leren.

We ondersteunen opdrachtgevers bij de ontwikkeling en uitvoering van leer- en ontwikkeltrajecten met behulp van diverse ervaringsgerichte, actieve werkvormen, managementgames en outdooroefeningen.

Outing Holland scoort een 9,4 uit 10 op basis van 14 beoordelingen
Populaire werkvormen