‘Out of the box’ with boxes

Wat betekent het om gezamenlijk eens echt ‘out of the box’ te denken? Wat kan dat opleveren aan ideeën? En hoe laat deze manier van denken de deelnemers ervaren welke energie dit bij hen los kan maken? Met slechts een uitnodiging om zich te melden in een werkplaats, nabij het eigen kantoorgebouw, begon dit bijzondere programma voor 45 medewerkers van internationale energieleverancier Vattenfall.

In een loods stonden een paar honderd lege frisdrankkratten te wachten om ‘out of the box’ ingezet te worden! De opdrachten?

  • Bouw met je team, uitsluitend gebruik makend van frisdrankkratten, een Crateman-bouwwerk.
  • Plaats het bouwwerk op een zichtbare plek, zodanig dat mensen die er langslopen er even blijven stilstaan alsof het een museumstuk is.
  • Film het groepsproces, de bouw en de reacties van mensen die stilstaan bij het beeld.

De eenvoud van het materiaal en de mogelijkheden om iets groots te maken, zorgden voor een indrukwekkende ervaring en, in sommige gevallen, voor een blijvend monument op het dak of in de hal van het eigen kantoorgebouw. Een goede Crateman krijgt vooral betekenis in de context (contrast) waar deze wordt geplaatst. Wat te denken van een Crateman hangend aan de rand van het dak van het kantoorgebouw? Of middenin een bos?

Logo klant Vattenfall