Remko Sietsma Outing HollandRemko Sietsma
Directeur/ eigenaar

Mail Remko
LinkedIn

Ervaring leert

Als kind kon ik nooit echt stilzitten. Toen ik me bewust werd dat ‘dingen doen’ voor mij een prettige manier van leren is, bleek dat ik niet de enige met deze leerstijl was. Er zijn er best heel veel… Toen de rust kwam, kwamen ook de boeken, de inzichten, de avonturen, de fouten, de ontdekkingen en andere inspiratiebronnen.

Expertise

De basis waarop ik Outing Holland startte in 1991 was een zoektocht en een scriptie over de werkzame principes van outdoortrainen. Deze scriptie werd het fundament waarop Outing Holland is ontstaan. In mijn werk wil ik denken (hoofd), voelen (buik & hart) en doen (handen en voeten), doelgericht, met elkaar combineren. De wensen en behoeftes van de deelnemer(s), staan hierbij centraal. Ik doe graag wat nodig is in plaats van wat wordt gevraagd. Ik ben meedenker als het kan, maar ook tegenspreker als het moet.

Mijn werk

Ik word warm van eigenaarschap. Van mensen die, intrinsiek gemotiveerd, zichzelf (en daarmee hun organisatie) willen ontwikkelen om zodoende van waarde te zijn voor klanten, patiënten, burgers, leerlingen, et cetera. Dat gaat over jezelf ter discussie durven stellen, nieuwsgierig zijn en vragen stellen over het eigen gedrag en de effecten daarvan. Met zulke mensen werken voelt zelden als ‘werk’. Naast mijn werk bij Outing Holland ben ik verbonden aan en met de Nationale Politieacademie, Verdraaide OrganisatiesHolland INcompanyLiberlei en het Ondernemerscollectief Welgelegen in Utrecht. 

Eigen – Aardigheden

Ik mijmer en puzzel graag over hoe iets wel of anders kan, graag buiten gebaande paden. Soms zie ik daarbij dingen die anderen niet direct zien. Ik werk graag met mooie voorbeelden uit het leven, bijzondere plaatjes en filmpjes, passende metaforen en modellen. Ik ben vaak de rust zelve en positief ingesteld. Mijn adagium: Alles is winst!

Andere leuke dingen

Naast mijn werk ben ik ook van ‘dingen doen’. Ik zit graag op mijn zeilboot op het IJsselmeer of het wad. Sporten doe ik op een snowboard, spinfiets, mountainbike of racefiets. Ik luister graag naar Keulse Rockmuziek (BAP) en singer-songwriters. Maar ik geniet ook van goede trancemuziek. Verder verplaats ik mij graag in oude (klassieke) Volvo’s.

Favoriete werkvorm

Mijn favoriete werkvorm is Leerling in leiderschap. Een programma dat ik ooit voor een klant mocht ontwikkelen, op basis van het gelijknamige boekje van collega Stefan Seykens. Van alle werkvormen die ik ontwikkeld heb, is dit degene die het meest dichtbij komt bij deelnemers. Niets is gespeeld, alles is echt. Deelnemers doen indrukwekkende ervaringen op, dat het effect daarvan nog jaren resoneert. Ik heb een mooi vak.

 

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! Wij geloven erin dat ervaring leert. Dat wil zeggen dat het‚ letterlijk en figuurlijk‚ in beweging brengen van mensen een effectieve manier is om te leren.

We ondersteunen opdrachtgevers bij de ontwikkeling en uitvoering van leer- en ontwikkeltrajecten met behulp van diverse ervaringsgerichte, actieve werkvormen, managementgames en outdooroefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Populaire werkvormen