Timo Wilke 2019Timo Wilke
Ontwikkelaar / Luisteraar / Verbinder

Mail Timo
LinkedIn

Ervaring leert?

Ervaring kan je niet kopen. Vanaf je geboorte is het leven één grote ontdekkingsreis. Om te weten dat vuur heet is moet je je hand in het vuur gestoken hebben. Elke profvoetballer is ooit begonnen met tegen een bal te schoppen. De meeste keuzes maak ik op basis van mijn ervaring, want die ervaring heeft mij geleerd wat wel en wat niet werkt. Ervaring leert betekent voor mij dat fouten maken mag. Zolang er maar bewustzijn is op de te leren les.

Expertise

Onze werkvormen gaan altijd gepaard met een nabespreking. Tijdens deze nabesprekingen faciliteer ik het ontwikkelproces van deelnemers. De kunst is om dit op een veilige en zorgvuldige wijze te doen, waardoor ervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden. In die kunst ligt mijn expertise! Om te ontwikkelen moet je durven om in je ontwikkelzone te duiken. In mijn trainingen probeer ik te achterhalen wat iemand nodig heeft om in die zone te komen. Ontwikkeling afdwingen is onmogelijk en daarom verzorg ik in mijn trainingen de juiste manier van ondersteuning, waardoor groei mogelijk is.

Ik en mijn werk

Wat mijn baan zo gaaf maakt is de combinatie van het onderweg zijn, trainingen geven en het team waarin we samenwerken. Het zijn de telefoontjes na een training om even te horen hoe het is gegaan, de radio op kantoor die hard gaat als er een ‘favorietje’ te horen is, het sparren over een klus en de betrokkenheid naar elkaar en het bedrijf. Dat maakt het werken bij Outing Holland zo bijzonder.

Eigen – Aardigheden

Vanuit de ervaring ben ik me bewust van mijn kwaliteiten. Profvoetballer zit er (helaas) niet in, proftrainer wel, waarin ik elke dag weer nieuwe ervaringen opdoe. Ik heb geleerd dat mijn kracht vooral zit in het écht luisteren en het stellen van de juiste vragen. Mijn collega’s waarderen mijn manier van contact maken met anderen en mijn out of the box denkwijze. De goede balans tussen doen en ‘zitten’ in mijn werk sluit naadloos bij mij aan, want ‘stil zitten’ lukt mij niet zo goed. Geef mij maar beweging! Zowel fysiek als mentaal.

Passies

Lekker in de zon zitten, met soulmuziek op de achtergrond en een goede whisky in mijn hand. Dat zijn absoluut de momenten waarop ik het meest geniet, want dan komen mijn drie passies bij elkaar. Ik kan erg genieten van een zonnig strand, van de artiest Marvin Gaye en een mooi glas Oban, straight – no rocks.

Favoriete werkvorm

In mijn werk zet ik graag de werkvormen TRAIN-ing en Do’s & Drones, voor grote groepen, in. Dit zijn allebei werkvormen die een hoge ‘speel factor’ hebben en ook voldoende input leveren voor een waardevolle nabespreking. Leren met een glimlach noem ik dat! Daarnaast zet ik ook graag kort cyclische outdoor opdrachten in, omdat deze de deelnemers meerdere keren de kans geven om te experimenteren met hun gedrag.

Eigen – Wijsheid

In de tijd dat ik trainer ben, heb ik het meest geleerd van de ervaring. Elke dag, elke maand en elk jaar weer. Vooral door veel doen, regelmatig feedback vragen, deze begrijpen en weer opnieuw doen. Want, zoals ik in het begin al zei: ervaring kun je niet kopen!

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! We geloven er in dat ervaring leert. Dat het letterlijk en figuurlijk in bewering brengen van mensen een effectieve manier is om te leren. We helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van leer- en ontwikkeltrajecten door gebruik te maken van diverse actieve werkvormen, management games en outdoor oefeningen.

Outing Holland scoort een 9,3 uit 10 op basis van 17 beoordelingen
Verbinden tijdens corona