Talent in de tent!
De komende twee dagen zullen we op meerdere locaties werken en verblijven. De belangrijkste locatie waar we met elkaar aan de slag gaan, bestaat echter nog niet. Dat wil zeggen…, ze is er wel, alleen nog in ‘opgevouwen staat’.
Dit betekent dat jullie je eigen thuisbasis zullen moeten gaan ontvouwen en bouwen. Jullie hebben tenten met daarbij behorende attributen toegewezen gekregen om één stevige, veilige thuisbasis te bouwen en daarna gedurende twee dagen (ook in de avond) als gezamenlijk onderkomen voor alle teams te gebruiken. Het te bouwen onderkomen dient om met z’n allen…
- kennis te maken
- leuke en goede gesprekken te voeren
- te reflecteren
- te lunchen en te dineren
- opdrachten uit te voeren & te presenteren
- te schuilen
Jullie zijn gedurende beide dagen ‘eigenaar’ van jullie eigen onderkomen. Dit dient door jullie op een – door de begeleiders – nader aan te geven locatie gebouwd te worden. Een deel van het materieel ligt hier ter plekke. Aanvullende materialen vind je met behulp van een GPS-apparaat elders op het terrein. Voor een eventuele GPS–instructie vraag je de begeleiders.
Hiernaast zie je een schematische weergave van hoe de tenten moeten komen te staan. Er moet één grote open binnenruimte ontstaan. Hoe je het interieur hiervan inricht is geheel aan jullie. Voor het gebruik van verlichting en elektra is zijn er speciale 220 volt adapters voor de camping aansluitingen beschikbaar. Voor een korte tentbouw-instructie, zie hieronder.
Als alles stevig en veilig staat vraag je de begeleiders van Outing Holland een veiligheidsin¬spectie te laten uitvoeren. Het kan zijn dat er daarna nog aanpassingen moeten worden gedaan.
Maak bij deze opdracht gebruik van de aanwezige talenten! De beschikbare tijd voor de goedgekeurde oplevering van exterieur en interieur bedraagt exact 100 minuten vanaf nu! Tussendoor is er eventueel een time-out. Na afloop bespreken we het resultaat (in de tent uiteraard).
Zorg dat je veilig werkt.
Veel succes!
Bouw-instructies 5M x 5M Legertent
Tent uitleggen
Leg de tent vlak neer met het dak omhoog op de plek waar de tent moet komen te staan.
Grondpennen slaan
De grondpennen die je nodig hebt om de scheerlijnen (om de 1,50 – 2,00 meter rondom de tent) en de tent op te spannen gaan de grond in met een vuisthamer (niet ‘erin trappen’!). Sla de grondpennen goed schuin in de grond. Op sommige plekken is het wellicht handig een extra grondpen ‘bij te zetten’ voor extra stevigheid. Bevestig de scheerlijnen aan de grondpennen.
Palen verdelen
Verdeel de houten palen voor de zijkanten, aan elke kant 3 palen. Zet de kunststof middenpalen in elkaar en leg deze klaar.
Opzetten
Zet met de hoekpalen de vier hoeken van de tent op en zet de scheerlijnen ‘lichtjes’ vast aan de grondpennen zodat de hoekpalen kunnen blijven staan. Daarna plaats je de 3 middenpalen van binnenuit onder het dak van de tent totdat deze palen recht staan. Plaats daarna de middenpalen aan de zijkanten erbij.
Maak de tent eerst helemaal goed dicht. De hoeken met touw en de voor- en achterkant met haakjes. Trek daarna de scheerlijnen geleidelijk aan, zorg hierbij dat alle palen kaarsrecht komen te staan. Check steeds of de grondpennen stevig in de grond blijven zitten.
Alle losse materialen die je niet gebruikt in een grote zak bewaren om kwijtraken te voorkomen.
Multitent maken
Als je van meerdere tenten één tent/ ruimte wil maken zijn scheerlijnen binnenin onhandig en onwenselijk. Maak gebruik van tieraps om de houten palen binnenin tegen elkaar aan te binden. Omdat er minder scheerlijnen gebruikt worden, komt er meer kracht op de scheerlijnen aan de buitenzijde. Het kan dus geen kwaad om deze scheerlijnen i.i.g. met dubbele grondpennen vast te zetten en extra scheerlijnen te gebruiken.
Afwatering
Bij meerdere tenten aan elkaar is het nodig – bij regen(verwachting) – om voor regenwaterafvoer te zorgen zodat je binnen ‘droog kunt blijven werken’. Bedenk, met materialen die voorhanden zijn, slimme oplossingen om ervoor te zorgen dat regenwater wordt afgevoerd en niet tussen de tenten hinderlijk naar binnenkomt.