Qubiq is een door Outing Holland ontwikkelde actieve werkvorm die opvallend makkelijk in te zetten is en complexe dingen bespreekbaar maakt. De aloude kubus wordt ingezet als intrigerend leermiddel. De kunststof kubussen hebben oneindig veel toepassingen. De kracht van Qubiq is dat het dwingt om snel tot de kern door te dringen.

Qubiq is ontstaan tijdens een creatieve sessie en vormt inmiddels een vast onderdeel van de toolkit van onze trainers, teamcoaches en facilitators. Qubiq kan gebruikt worden als persoonlijk leermiddel en feedbackinstrument. Vele theorieën worden overzichtelijk gepresenteerd en begrijpelijk gemaakt met Qubiq. Daarnaast maakt het middel processen en onderlinge verhoudingen zichtbaar. Zo kunnen de kubussen bijvoorbeeld de leden van een team representeren. Vervolgens kan het team met de kubussen een opstelling maken die staat voor het gezamenlijk teambeeld.

In de praktijk blijkt dat door de inzet van Qubiq complexe situaties snel verduidelijkt kunnen worden. Leuk en leerzaam, met als bijvangst dat je er wat aan overhoudt!

Qubiq is een werkvorm geschikt om in te zetten als de volgende thema’s spelen:

  • Feedback geven en ontvangen
  • Kwaliteiten en valkuilen bespreekbaar maken
  • Communicatie en samenwerking anders dan anders bespreekbaar maken
  • Leuke start van teamontwikkeling, teamcoaching of besluitvormproces.
Populaire werkvormen