Het versterken van leiderschapsvaardigheden kan uitstekend met behulp van outdoor opdrachten. Er zijn vele vormen en variaties denkbaar. Of het nu om beginnende leidinggevenden gaat, om mensen met ruime ervaring als leider of over leiderschapsontwikkeling op executive-niveau.

Kern van bijna alle onze leiderschapstrainingen is dat je als deelnemer(s) aan de slag gaat met – op je eigen(!) ontwikkelbehoefte afgestemde – buitenopdrachten. Door te reflecteren op het eigen handelen ontstaat verdiept inzicht op je eigen leiderschap.

Verschillende niveaus van leidinggevenden

Voor beginnend leidinggevenden gaat het veelal over ‘ontdekken’ en brengt deze aanpak helder in beeld waar je potentie ligt en welke ontwikkelpunten er zijn.

Deelnemers die al langer leiding geven kunnen wat meer ‘experimenteren’ met nieuw of ander gedrag en vanuit een theorie of actuele ontwikkeling nieuwe vaardigheden in trainen.

Op executive-niveau ga je tijdens onze leiderschapsprogramma’s veel meer aan de slag met de visie op leiderschap. Vragen als; welk leiderschap is er nodig in onze ( toekomstige) organisatie? Hoe ziet dat er concreet uit? En… hoe zijn wij het goede voorbeeld? Tijdens leiderschapstrainingen wordt de Leercyclus van Kolb meerdere keren doorlopen.

Wat levert het op?

De trainingen bieden veel praktische handvatten, die je ontvangt van andere deelnemers en de trainers, waar je direct mee aan de slag kan. Weet dat aan de slag gaan met leiderschapsontwikkeling soms best confronterend kan zijn. De opdrachten bieden namelijk een spiegel naar de dagelijkse praktijk.

Thema’s

Actuele thema’s om met leiderschapsontwikkeling outdoor aan de slag te gaan zijn:

  • hoe vergroot ik het eigenaarschap van medewerkers?
  • hoe beweeg ik van (zelf) oplossen naar oplossend vermogen (bij medewerkers)?
  • hoe ontwikkelen we de ‘soft skills’ van onze professionals?
  • wat is ‘agile leiderschap’ eigenlijk?
  • hoe geef ik leiding ‘op afstand’?
  • waar zit de leider in mij, wat is mijn potentieel?
  • hoe ziet het leiderschap van (onze) toekomst eruit?
Contact opnemen over de mogelijkheden

Tevens een succes vol onderdeel van de training Leren Leiden bij De Baak.

Logo De Baak

 

Populaire werkvormen