Op zoek naar het maximale leereffect van ervaringen

Vanuit FNV Formaat (tegewoordig SBI Formaat) kwam de vraag of wij een training konden ontwerpen, om te leren meer rendement uit ervaringsleren te halen. Al ben je jaren trainer, het werken met actieve werkvormen en ervaringsleren vraagt een specifieke aanpak om leuke opdrachten ook waardevolle input te laten zijn voor leerzame trainingen. Hoe zorg je dus voor een goede transfer of training? Uiteraard waren de collega’s van SBI ook uitgenodigd bij de training, die de titel: ‘Maximaal leereffect’, kreeg.

Deze werkvorm voeren wij regelmatig uit onder de naam: Train de trainer. Dit programma was op maat gemaakt op de leerwensen van de deelnemers en duurde een dag. Naast een incompany Train de trainer, verzorgen wij ook open Train de trainer programma’s.

Wat namen de deelnemers aan het eind van de dag mee naar huis?

  • Inzicht in verschillende manieren voor de opbouw van en het inzetten van actieve werkvormen
  • Inzicht in de diversiteit aan nabesprekingsvormen en reflectie
  • Nieuwe werkvormen voor kleine groepen
  • Inzicht in de eigen voorkeursrol als trainer
  • Ervaringen met het oefenen van de eigen nabesprekingsvaardigheden

Logo SBI Formaat

Terug naar overzicht >

Outing Holland

Bij Outing Holland leer je door te doen! Wij geloven erin dat ervaring leert. Dat wil zeggen dat het‚ letterlijk en figuurlijk‚ in beweging brengen van mensen een effectieve manier is om te leren.

We ondersteunen opdrachtgevers bij de ontwikkeling en uitvoering van leer- en ontwikkeltrajecten met behulp van diverse ervaringsgerichte, actieve werkvormen, managementgames en outdooroefeningen.

Populaire werkvormen